Sähköautojen latauspisteet yrityksille ja taloyhtiöille

Sähköautojen suosio kasvaa samalla, kun fossiilisten polttoaineiden hinta nousee. Myös muuttuva lainsäädäntö vauhdittaa kehitystä. Euroopan unionin rakennusten energiatehokkuusdirektiivi ja kansallinen lainsäädäntö edellyttävät, että mahdollisuus latauspisteisiin huomioidaan jo rakennusvaiheessa.

Tampereen Sähkölaitoksen Lähisähkö Lataus on vaivaton tapa hankkia latauspisteet, sillä huolehdimme kaikesta aina suunnittelusta asennukseen ja käytön laskutukseen. Teemme myös tarvittavat muutostyöt kiinteistön sähköjärjestelmiin ja infraan.

Lähisähkö Lataus on saatavilla sekä taloyhtiöille että liikekiinteistöille, eikä se edellytä sähkösopimusta Sähkölaitoksen kanssa.

Voit hankkia Lähisähkö Latauspisteet joko omaksi tai palveluna, jolloin me huolehdimme laitteistasi. 

Ota yhteyttä

Operointipalvelu huolehtii laskutuksesta

Kun latauspisteet on asennettu, operointipalvelumme veloittaa latauskulut suoraan käyttäjiltä. Käytetyn sähkön hinnan päättää taloyhtiö, jolle sähkö tilitetään täysimääräisesti eli käytetystä sähköstä ei makseta Sähkölaitokselle lainkaan. Sähkön hintaa voi muuttaa kerran kuukaudessa.

Palvelu huolehtii myös kuormanhallinnasta eli varmistaa, että latauskapasiteetti riittää kaikille autoille. Samalla vältytään sulakkeen palamiselta.

Operointipalvelun kuukausimaksu on alkaen 3 €/latauspiste.

Mobiilisovellus käyttöön ja kulutuksen seurantaan

Latausta ja lämmitystä ohjataan helppokäyttöisellä eParking-mobiilisovelluksella – vaikka kotisohvalta käsin. Sovellus on ilmainen ja sen voi ladata Android- tai iOS-puhelimen sovelluskaupasta.

Sovelluksessa käyttäjä voi myös seurata omaa kulutustaan. Toteutunut kulutus laskutetaan kuukausittain.

Ohjeita e-Parking-sovelluksen käyttöön

 

Muuta hyödyllistä tietoa latauspisteistä ja niiden hankinnasta: