Lähisähkö Lataus - huoletonta ja puhdasta sähköautojen latausta kiinteistöille

Täyssähköautojen ja ladattavien hybridiautojen määrä on kasvamassa. Vuoteen 2030 mennessä tavoitellaan, että Suomessa olisi vähintään 250 000 täyssähköautoa, vetyautoa tai ladattavaa hybridiä. Sähköauton elinkaaren aikaisista latauksista arviolta 80 % ladataan kotona. 

Lähisähkö Lataus on helppo ratkaisu sähköautojen lataukseen taloyhtiöissä ja liikekiinteistöissä. Autojen lämmitystolpat ja sähköautojen latauspisteet toimitetaan avaimet käteen -periaatteella. Meiltä voit hankkia myös sähköautojen edellyttämät muutostyöt kiinteistöjen sähköjärjestelmiin. Lähisähkö Lataus -ratkaisu ei ole sidoksissa asiakkaan sähkön ostoon eikä verkkoyhtiöön.

Voit hankkia Lähisähkö Lataus -ratkaisun joko omaksi tai palveluna.  Laskutamme aina autoilijoiden kuluttaman sähkön ja hyvitämme sen kiinteistölle. Tällöin latauksesta aiheutuvat kulut kohdistetaan autoilijalle, joten palvelu on kaikille tasapuolinen. Kulutetun sähkön hinnoittelusta päättää kiinteistö/taloyhtiö. 

Latauspisteet omaksi: 

  • Asiakas investoi lataus- ja lämmityspisteisiin itse 
  • Toimitus sisältää älykkäiden lataus- ja lämmityspisteiden asennuksen avaimet käteen -periaatteella. 
  • Asumisen ja rahoituksen kehittämiskeskus ARA myöntää avustusta myöntää avustusta sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin. Avustuksen määrä on 45 % ja sitä voivat hakea taloyhtiöt, vuokrataloyhteisöt ja niiden omistamat pysäköintiyhtiöt. Avustuksen voi saada 55 % suuruisena, jos vähintään puolella avustuksella toteutettavista latauspisteistä voi ladata vähintään 11 kW:n teholla. Lue lisää alta. 

Latauspalvelu kuukausimaksulla: 

  • Asiakkaan ei tarvitse investoida lataus- tai lämmityspisteiden hankintaan. 
  • Palvelu sisältää älykkäät lataus- tai lämmityspisteet, asennuksen ja ylläpidon. Kaikki tämä edullisella kiinteällä kuukausimaksulla, alkaen 6,90 €/autopaikka. 
  • Vastaamme lataus- ja lämmityspisteiden vaihtamisesta käyttötarkoituksen muuttuessa lämmityskäytöstä latauskäyttöön tai päinvastoin. 

Tarvittaessa voit aluksi ainoastaan vaihtaa kiinteistösi vanhanmalliset lämmitystolpat uusiin etäohjattaviin lämmityspisteisiin ja joustavasti päivittää niitä latauskäyttöön autoilijoiden tarpeen muuttuessa. Muutoskulut sisältyvät Latauspalvelun palveluhintaan. 

Valitsemalla Lähisähkö Lataus -palveluteet sähköautoilusta aidosti ympäristöystävällistä. Tarjoamme ensimmäisenä Suomessa sähköautojen latauksen ja autojen lämmityksen täysin puhtaalla sähköllä. Latauspalvelun sähkö on aina tuotettu joko Tammerkosken vesivoimalla tai tuulivoimalla.