Tiesitkö, että tamperelainen kaukolämpö on ...

1. Aidosti hintavakaa – hinta on laskenut – 0,1 % keskiarvoisesti per vuosi

Sähkölaitos käyttää kustannustehokkaita paikallisesti tuotettuja polttoaineita, kuten Tammervoiman sekajätettä ja metsäteollisuuden sivutuotteita. Monipuolinen tuotantorakenne on pitänyt hinnat vakaana vuosi toisensa jälkeen.

 

Kaukolammön hinnankehitys

 

2. Käyttäjälle huoleton ja kustannustehokas

Sähkölaitos takaa kaukolämmön saatavuuden, ylläpidon, huollon ja laitteiston (eli lämmönjakohuoneen). Asiakkaan ei tarvitse huolehtia onko lämpöä saatavilla. Sähkölaitos huolehtii myös asiakkaan laitteiston.

Saat pienellä investoinnilla kulutustasi vastaavan lämmityksen, etkä lämmitä turhan takia.

Tutustu palvelumalliimme Lähilämpö Lokoisa (joka ei muuten vaadi investointia lainkaan!)

  • Lue lisää Lähilämpö Lokoisasta täältä

 

3. Teknologiariippumaton

Kaukolämpöverkko toimii alustana erilaisille lämmöntuotantomuodoille. Verkko mahdollistaa uusimman, parhaan teknologian saataville välittömästi ilman, että asiakkaan täytyy tehdä mitään. Tulevaisuuden kaukolämpö on yhdistelmä hiilinegatiivista ja polttovapaata lämpöä. Geolämpö, lämpöpumput ja hukkalämmön talteenotto hyödyntävät ympäristön ilmaisia lämmönlähteitä energiatehokkaasti. Kun erilaisia kiertotalouden sivuvirtoja hyödyntävät laitoksemme varustetaan hiilidioksidin talteenotoilla, voidaan unohtaa hiilineutraali kaukolämpö. Sen jälkeen kaukolämpö on hiilinegatiivista! Sähkölaitos toimii ison mittakaavan ratkaisuna ilmastonmuutokseen, nyt ja tulevaisuudessa.

Kaukolämpö on joustava lämmitysmuoto. Se skaalautuu ilman erillisiä laiteinvestointeja, jos kiinteistöä laajennetaan. Lisäksi se toimii niin sanotuissa hybridiratkaisuissa, eli rinnan mahdollisesti jonkun täydentävän lämmitysmuodon kanssa.

Sähkölaitos on onnistunut vähentämään asiakkaan hiilijalanjälkeä dramaattisesti muutamassa vuodessa ilman yhtäkään toimenpidettä asiakkaalta. Hukkalämpö ei ole enää tulevaisuutta: esimerkiksi vuonna 2020 savukaasupesurit tuottavat jo 12 % Sähkölaitoksen hukkalämmöstä. Ennen vuotta 2016 kaikki päätyi taivaalle.

 

4. Toimitusvarma

Kaukolämpöpalvelun toimitusvarmuus on huimat 99,98 prosenttia. Lämmöntuotantoa valvotaan ja kaukolämpöverkkoa huolletaan jatkuvasti. Kaukolämpöyhtiö sitoutuu kiinteistön koko elinkaaren ajaksi huolehtimaan siitä, että kaukolämpöpalvelu toimii moitteetta.

 

5. Ympäristöystävällinen

Uuden ajan biolaitos Naistenlanti 3 mahdollistaa sen, että voimme luopua turpeen käytöstä energiantuotannossa vuoteen 2024 mennessä. Tamperelaisen kaukolämmön tuotannossa ei käytetä lainkaan kivihiiltä.

Tampereen Sähkölaitoksen kaukolämpö tuotetaan lähellä paikallisissa voima- ja lämpölaitoksissa pääosin lämmön ja sähkön yhteistuotantona. Keskimäärin noin puolet tuotetaan uusiutuvilla ja puolet muilla energialähteillä.

Energiakäänteen ansiosta hiilidioksidipäästöt leikattu puoleen (vuoteen 2010 verrattuna) Vertailuna tämä tarkoittaa samaa, kuin yksityisautoilu olisi loppunut kokonaan Tampereella. Tavoitteenamme on vähentää päästöjä jopa 90 % vuoteen 2030 mennessä. Tämä on koko Pirkanmaan suurin ilmastoteko.

Lue lisää Naistenlahti 3:sta 

Haluatko tietää lisää tai tarvitsetko lisätietoa yhtiökokousta varten? Tulemme mielellämme paikan päälle!

Ota yhteyttä