Asiakastarina: kaukolämpö siivittää Technopolista hiilineutraaliuteen

 

Technopolis on kansainvälinen kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja niihin liittyviin palveluihin erikoistunut yritys. Tampereella Technopoliksella on kolme kampusta ja yhteensä 90 000 neliötä. Yrityksen vaikutus Tampereen katukuvassa on suuri, ja siihen liittyy myös vastuu.

– Kiinteistöala on yksi suurimmista hiilidioksidipäästöjen aiheuttajista ja iso osa päästöistä syntyy energiankäytöstä. Alan toimijoiden täytyy sitoutua konkreettisiin toimiin ja hyödyntää uusia innovaatioita hiilineutraaliuden saavuttamiseksi, Technopoliksen vastuullisuus- ja konseptikehityspäällikkö Johanna Kivelä toteaa.

Yritys onkin asettanut kunnianhimoisen tavoitteen, ja on päättänyt siirtyä hiilineutraaliin energiankäyttöön vuoteen 2030 mennessä.

Katso video Technopoliksen energiaratkaisusta

 

Yliopistonrinteen kampus luottaa Lähilämpö Hiilineutraaliin

Töitä tavoitteen eteen on jo tehty. Tästä hyvä esimerkki on Tampereen Yliopistonrinteen kampus, joka on energiankäytön suhteen täysin hiilineutraali. Kampus on myös yksi ensimmäisistä Tampereen Energian hiilineutraalin kaukolämmön käyttäjistä.

Jo valmistumisestaan asti Technopolis Yliopistonrinne on käyttänyt kaukolämpöä tilojen ja käyttöveden lämmittämiseen, joten hiilineutraaliin lämmitykseen siirtyminen oli helppoa eikä vaatinut erillisiä investointeja.

– Hiilineutraaliin kaukolämpöön siirtyminen on suoraviivainen tapa vähentää päästöjä, mutta tärkeämpää on kuitenkin vähentää kulutusta, Kivelä toteaa.

– Kasvava määrä asiakkaistamme on kiinnostuneita tilojemme vastuullisuudesta, sillä he tarvitsevat tietoa omaan sisäiseen raportointiinsa. Me teemme valinnat esimerkiksi lämmön ja sähkön osalta heidän puolestaan, joten niillä on suuri merkitys, Technopoliksen aluejohtaja Henri Rantalainen kertoo.

Rantalainen ja Kivelä uskovat myös, että yrityksen vastuullisuudella on yhä enemmän merkitystä myös työnantajamielikuvan ja henkilöstön hyvinvoinnin näkökulmasta.

 

 

Ekologista kaukolämpöä ja -jäähdytystä yhdeltä luukulta

Hiilineutraalin kaukolämmön lisäksi Technopolis Yliopistorinteellä on käytössä hiilineutraali kaukojäähdytys. Yhdistelmä takaa, että kampuksella työskennellään aina miellyttävissä olosuhteissa. 

– Kaukojäähdytys on nykyaikaa. Lisäksi kun lämpö ja jäähdytys saadaan samassa paketissa, toimittajien määrä on pienempi. Helppous on etu, Henri Rantalainen toteaa.

Ylipäätänsä Rantalainen on tyytyväinen sekä valittuun lämmitysmuotoon että Tampereen Energiaan.

– Kaiken kaikkiaan kaukolämpöön liittyy vaivattomuus. Se on varmaa teknologiaa, ja sen takia luonteva vaihtoehto meille, hän summaa.

Technopoliksen verkkosivut