Huoleton ja hintavakaa kaukolämpö sopii kaikille kiinteistöille

Kaukolämpö on kaikenkokoisten kiinteistöjen luotettava ja huoleton lämmitysratkaisu. Kaukolämpö on käytännössä ainoa palvelumuotoinen lämmitystapa, johon paikallinen energiayhtiö sitoutuu rakennuksen koko elinkaaren ajaksi. Se toimii joustavasti yhdessä myös muiden lämmitysmuotojen, kuten maalämmön tai poistoilmapumppujen kanssa kanssa. Avoin ja kehittyvä kaukolämpöverkkomme pystyy hyödyntämään monipuolisesti myös ylijäämälämmöt, mitä syntyy mm. teollisuusprosesseissa, datakeskuksissa tai eri kiinteistöissä.

Tamperelainen kaukolämpö on yksi Suomen suurimpien kaupunkien halvimmista Energiateollisuuden virallisen tilaston mukaan. Hintamme on ollut vakaa jo vuodesta 2013. 

 

 

Viime aikoina moninkertaiseksi noussut sähkön hinta tekee kaukolämmöstä hinnaltaan esim. maalampöön verrattuna entistä houkuttelevamman. Lue blogimme asiasta.

Lopetamme turpeenpolton

Tampereen Sähkölaitoksen kaukolämpö on Lähilämpöä. Se tuotetaan nimensä mukaisesti lähellä, paikallisissa voima- ja lämpölaitoksissa pääosin lämmön ja sähkön yhteistuotantona. Keskimäärin noin puolet Lähilämmöstä tuotetaan tällä hetkellä uusiutuvilla ja puolet muilla energialähteillä. Vuoteen 2030 mennessä uusiutuvien energialähteiden osuus on jo 90 %.

Tavoitteemme on luopua turpeenpoltosta normaalioloissa jo vuoden 2023 aikana, kun uusi Naistenlahti 3 -voimalaitoksemme on valmistunut. Se vähentää jopa 20 % koko Tampereen hiilidioksidipäästöistä. Lue uutinen.

 

Lähilämpö puu on kaukolämpöä, joka on tuotettu kokonaisuudessaan uusiutuvasta, pääosin paikallisten metsien hakkuutähteistä. Tuote on osoittautunut niin suosituksi, että se on väliaikaisesti loppuunmyyty vuoteen 2023 asti.

Haluatko siirtyä ensimmäisten joukossa 100 % uusiutuvaan Lähilämpöön?

Uusi Naistenlahti 3 -biovoimalaitoksemme on rakentumassa kaukolämpöverkkomme sydämeen. Sen avulla uusiutuvien energialähteiden osuus lämmön tuotannossa kasvaa merkittävästi. Uusi laitoksemme mahdollistaa 100 % puupolttoaineiden käytön. Vuonna 2022 valmistuva huippumoderni biovoimalaitos on alueen merkittävin yksittäinen kehitysaskel tiekartassamme kohti Hiilineutraali Tampere 2030 -tavoitetta.

Naistenlahti 3 -hankkeen avulla pystymme jatkossa tuottamaan entistä enemmän puuperäisesti tuotettua puhdasta kaukolämpöä.

Siirrä nyt sinäkin yrityksesi lämmitysasiat puhtaaseen ja vihreään aikakauteen. Ilmoita yrityksesi mukaan lähettämällä sähköposti osoitteeseen lampopalaute@sahkolaitos.fi.

 

Uusi Naistenlahti 3 -voimalaitos valmistuu vuoden 2022 lopussa