Huoleton ja edullinen kaukolämpö sopii kaikille kiinteistöille

Kaukolämpö on kaikenkokoisten kiinteistöjen luotettava ja huoleton lämmitysratkaisu. Kaukolämpö on käytännössä ainoa palvelumuotoinen lämmitystapa, johon paikallinen energiayhtiö sitoutuu rakennuksen koko elinkaaren ajaksi. Se toimii joustavasti yhdessä myös muiden lämmitysmuotojen, kuten maalämmön tai poistoilmapumppujen kanssa kanssa. Avoin ja kehittyvä kaukolämpöverkkomme pystyy hyödyntämään monipuolisesti myös ylijäämälämmöt, mitä syntyy mm. teollisuusprosesseissa, datakeskuksissa tai eri kiinteistöissä.

Tamperelainen kaukolämpö on yksi Suomen suurimpien kaupunkien halvimmista Energiateollisuuden virallisen tilaston mukaan.

 

 

Viime aikoina moninkertaiseksi noussut sähkön hinta tekee kaukolämmöstä hinnaltaan esim. maalampöön verrattuna entistä houkuttelevamman. Lue blogimme asiasta.

 

Kaukolämpötuotteet uudistuivat 

Lähilämpö puu -tuote muuttui vuoden 2023 alusta Lähilämpö Hiilineutraaliksi. Lähilämpö Hiilineutraalia tuotetaan mm. uudessa Naistenlahti 3 -voimalaitoksessamme 100 % uusiutuvilla energialähteillä. Lue lisää

Nyt voit saada kaukolämmön jo kiinteistön rakentamisaikana sen lämmittämiseen. Lue lisää

 

Uusi Naistenlahti 3 -voimalaitos tuottaa hiilineutraalia Lähilämpöä

Vähennämme kaupungin CO2-päästöjä 20 %

Tampereen Sähkölaitoksen kaukolämpö on Lähilämpöä. Se tuotetaan nimensä mukaisesti lähellä, paikallisissa voima- ja lämpölaitoksissa pääosin lämmön ja sähkön yhteistuotantona. Keskimäärin noin puolet Lähilämmöstä tuotetaan tällä hetkellä uusiutuvilla ja puolet muilla energialähteillä. Vuoteen 2030 mennessä uusiutuvien energialähteiden osuus on jo 90 %.

Tavoitteemme on luopua turpeenpoltosta normaalioloissa jo vuoden 2023 aikana, kun uusi Naistenlahti 3 -voimalaitoksemme on valmistunut. Uuden voimalaitoksen käyttöönotto vähentää jopa 20 % koko Tampereen hiilidioksidipäästöistä. Lue uutinen.