Mukavan viileää ympäri vuoden

Kaukojäähdytys on ympäristöystävällistä jäähdytystä suoraan Näsijärven syvänteistä. Se perustuu jäähdytystekniikkaan, jolla järviveden viileyttä jaetaan putkiston välityksellä kiinteistöihin. Tampereen Sähkölaitos on Suomen ja Euroopan suurin järvivedellä tuotetun jäähdytyksen toimittaja. Jäähdytysverkkomme kattaa laajasti Tampereen keskustan alueen ja sitä laajennetaan jatkuvasti. 

Kaukojäähdytys on kokonaisedullinen, vaivaton ja luotettava jäähdytysratkaisu. Se pienentää sähkönkulutusta ja ympäristön kuormitusta merkittävästi verrattuna perinteisiin jäähdytysratkaisuihin. Yhtä merkittävästi se nostaa kiinteistön arvoa ja käytettävyyttä. Kaukojäähdytys on asukkaille ja yrityksille vastuullinen valinta – se on täysin hiilineutraalia, ja alkuperä on varmennettu Energiaviraston alkuperätakuilla. Sen asentaminen on järkevää esimerkiksi taloyhtiön putkiremontin yhteydessä. Uusissa taloyhtiöissä asia kannattaa huomioida jo suunnittelu- ja rakennusvaiheessa.

  • Ei perinteisten jäähdytyskoneiden aiheuttamaa tärinää ja runkoääniä
  • Säästää tilaa - jäähdytyskoneille aiemmin varatut tilat vapautuvat muuhun käyttöön
  • Vähäinen huolto- ja kunnossapitotarve 
  • Ei lauhdutusyksiköitä rakennuksen ulkopuolelle 

Kaukojäähdytysverkko on laajentunut entisestään Tampereen keskustassa

Hiilineutraali jäähdytys laajentui entistä useampiin kiinteistöihin Tampereen keskustan alueella kesän 2022 aikana, kun uutta kaukojäähdytysverkkoa rakennettiin Hämeenpuiston ja Kauppakadun varteen noin kilometrin matkalle. Alueen kiinteistöillä ja taloyhtiöillä on nyt mahdollisuus liittyä mukaan.

Tule sinäkin nyt mukaan ja hanki miellyttävä ja ympäristoystävällinen viilennys kiinteistönne asuntoihin!

Ota yhteyttä myyntipäällikköömme Lepistön Samuun: samu.lepisto@sahkolaitos.fi, ja kysy lisää.