Vuokraa oma aurinkopaneeli Tarasten aurinkopuistosta

Aurinkopuistossa jo 1200 paneelia

Tampereen Tarastenjärven aurinkopuiston 480 ensimmäistä paneelia ovat tuottaneet uusiutuvaa energiaa heinäkuusta 2018. Kesäkuussa 2019 suuren suosion saavuttaneeseen aurinkopuistoon rakennettiin 720 aurinkopaneelia lisää, joten paneeleita on nyt peräti 1200 kappaletta. Niiden arvioitu vuosituotto on yhteensä noin 280 000 kilowattituntia, joka vastaa noin 150 kerrostaloasunnon vuotuista sähkönkäyttöä.

Voit vuokrata paneeleita osoitteesta https://aurinkopuisto.sahkolaitos.fi/

Vuokraamalla aurinkopuistosta itsellesi yhden tai useamman nimikkopaneelin voit vaikuttaa ympäristöystävällisen energian tuotantoon maassamme. 

Vuokrapaneelin hankinnalla tuet uusiutuvaa ja puhdasta energiantuotantoa. Voit vuokrata useammankin paneelin, vaikka yhden jokaiselle perheenjäsenelle, ja se onnistuu, vaikka et olisikaan nykyinen sähkön myyntiasiakkaamme. Sopimuksia tehdään myös yrityksille. Paneelikartalle voi halutessaan lisätä kuvan tai yrityksen logon. Jos olet jo vuokrannut paneelin ja haluat kuvasi kartalle, lähetä se osoitteeseen aurinko@sahkolaitos.fi.

Hyvitämme paneelin tuoton laskullasi

Nimikkopaneelin vuokrahinta on 4,20 e/kk. Hyvitämme paneelin tuottaman sähkön pörssihinnan mukaan sähkölaskullasi. Keskimääräinen hyvitys on n. 1 e/kk, kesällä enemmän ja talvella hieman vähemmän. Näin ollen maksat nimikkopaneelista keskimäärin n. 3,20 e/kk. Teet siis merkittävän ilmastoteon pullakahvin hinnalla joka kuukausi!

Yksittäisen aurinkopaneelin tuotto on keskimäärin n. 230 kWh/v, joka riittää esim. 230 pesukoneellisen pyykinpesuun. Tuotanto kuitenkin vaihtelee vuodenajasta ja sääolosuhteista riippuen. 

Selaile vapaita paneeleita ja tee sopimus nimikkopaneeleistasi kätevästi nettipalvelussamme alla olevasta linkistä. Nettipalvelun kautta voit myös seurata koko paneeliston tuotantoa reaaliajassa.