Pörssisähkö

Pörssisähkö on sähkösopimus, jossa sähkön hinta vaihtelee tunneittain sähköpörssin markkinahinnan mukaan. Hyödyt sopimuksesta eniten silloin, kun sähkön pörssihinta on alhaisimmillaan, ja kun pystyt ohjaamaan kulutuksesi edullisimpiin tunteihin. Näitä on tyypillisesti myöhään illalla ja aikaisin aamulla. Seuraavan päivän tuntihinnat ovat tiedossa edeltävänä päivänä noin kello 16.00 mennessä, joten voit suunnitella tulevan päivän sähkönkulutustasi ennakkoon.

Sopimuksen hinta muodostuu perusmaksusta ja energiamaksusta. Energiamaksu muodostuu tunneittain toteutuneen pörssin spot-hinnan perusteella, johon lisätään arvonlisävero sekä välityspalkkiomme. Arvonlisävero on 24 %, paitsi ajalla 1.12.2022 - 30.4.2023, jolloin se on väliaikaisesti 10 %. 1.5.2023 lähtien jälleen 24 %. 

Kannattaa perehtyä myös pörssisähkön ostajan oppaaseen, josta saat hyvää taustatietoa valintasi tueksi.

Pörssisähkö-sopimus on toistaiseksi voimassa oleva. Pörssisähkö on yhdistelmä uusiutuvilla ja uusiutumattomilla tuotantotavoilla, esim. ydinvoimalla, tuotettua sähköä. 

Pörssisähkö on tarkoitettu asiakkaille, joiden sähkön vuosikulutus on alle 100 000 kWh.

Seuraa Pörssisähkön hinnan kehitystä

Alla olevista kuvaajista näet Pörssisähkön keskimääräisen energiamaksun haluamallasi aikavälillä. Tunnittaisessa kuvaajassa esitetään kyseisen tunnin tarkka hinta. Kuukausivertailuissa kuluvan kuukauden keskimääräinen hinta päivittyy aina kuukauden lopussa. Kaikki hinnat sisältävät välityspalkkion ja voimassa olevan arvonlisäveron. Voit valita aikavälin kuvan yläpuolelta.

Seuraavan päivän hinnat päivittyvät edellisenä päivänä n. klo 16 kuvaajiin, kun spot-hinnat ovat sähköpörssissä vahvistettu.

Voit seurata Pörssisähkön hintaa myös matkapuhelimellasi Fingridin Tuntihinta-mobiilisovelluksessa, kun määrität sovelluksen asetuksissa mukaan välityspalkkiomme.

  • k.a:
  • min:
  • max: