Sähkönsiirron laskuttajaksi Tampereen Sähköverkko Oy

Jos olet Tampereen Sähköverkko Oy:n sähkönsiirtoasiakas ja ostat sähkön myynnin osuuden joltain muulta energiayhtiöltä kuin Tampereen Sähkölaitos Oy:ltä, seuraavat muutokset koskettavat sinua.

Tulet saamaan vielä lokakuussa sähkönsiirtolaskun, jonka laskuttajana on Tampereen Sähkölaitos Oy. Siitä eteenpäin sähkönsiirron laskuttajana on Tampereen Sähköverkko Oy. Koska laskuttaja ja siten myös laskuttajan tilinumero vaihtuu, tulee sinun huomioida tämä jo marraskuussa tulevaa laskua maksaessasi.

Mikäli olet saanut laskusi paperilaskuna, muutos ei aiheuta muita toimenpiteitä kuin tilinumeron ja laskuttajan nimen muutoksen. Suosittelemme kuitenkin siirtymään paperilaskutuksesta ympäristöystävälliseen e-laskutukseen.

1.10.2019 alkaen laskutuksessa käytetään Suomen virallista aikaa, jolloin päiväsähkön aika on sekä talvella että kesällä aina klo 07:00 – 22:00 ja yösähkön aika 22:00 – 07:00 niillä asiakkailla, joilla on aikasiirtotuote. Virallisen ajan käyttäminen on sähkönmittauksesta annetun asetuksen mukaista ja yhtenäistää käytännöt sähkönmyyjien yleisesti käyttämään aikajakoon.


Toimi näin, jos laskutustapasi on e-lasku tai suoramaksu

Mikäli laskusi on tullut e-laskuna ja haluat heti jatkaa samaa laskutustapaa, tee uusi e-laskutilaus verkkopankissa Tampereen Sähköverkko Oy:lle käyttäen elokuun lopussa lähettämämme tiedotteen oikeassa yläkulmassa olevaa viitenumeroa ja tarvittaessa laskuttajan tilinumeroa FI06 1732 3000 0257 07, jolloin e-laskutus jatkuu ennallaan. Nykyistä e-laskutilausta ei tarvitse irtisanoa.

Mikäli laskusi ovat tulleet aiemmin suoramaksuna, ole yhteydessä pankkiisi ja solmi uusi suoramaksuvaltuutus käyttämällä lähettämämme tiedotteen oikeassa yläkulmassa olevaa viitenumeroa.

Jos et tee uutta e-laskutilausta tai suoramaksuvaltuutusta, tulee marraskuussa laskusi Tampereen Sähköverkko Oy:ltä paperilaskuna ja se tulee maksaa tilisiirtona. Voit siirtyä sen jälkeenkin e-laskuun tai suoramaksuun käyttämällä ensimmäisen Tampereen Sähköverkon lähettämän laskun tietoja. 

Tampereen Sähkölaitoksen ja Tampereen Sähköverkon sähkönmyynti- ja sähkönsiirtoasiakkaat saavat yhä yhteisen laskun Tampereen Sähkölaitokselta. Näillä asiakkailla e-laskutilaus tai suoramaksuvaltuutus säilyvät ennallaan.

Katso usein kysytyt kysymykset.

Muutokset laskutusväleihin

Jos olet saanut siirtolaskuja joko kuukauden tai kahden kuukauden välein, saat lokakuun sähkönsiirtoa koskevan laskun marraskuussa. Tämän jälkeen laskutus jatkuu totutulla laskutusjaksolla.

Jos laskutusvälisi on ollut edellä mainittua pidempi, saat loka-joulukuun sähkönsiirtoa koskevan laskun tammikuussa, jonka jälkeen laskutus jatkuu totutulla laskutusjaksolla.

Jos laskutuksesi on perustunut arviolaskutukseen, tehdään sinulle ylimääräinen tasaus lokakuussa ja tammikuussa. Tämän jälkeen laskutus jatkuu arviolaskutuksena normaaliin tapaan.