Sähkön siirtohinta nousee 1.10.2017

28.08.2017 kello 14.26

Tampereen Sähköverkko Oy nostaa sähkön siirtohintoja jakelualueellaan lokakuun alusta alkaen. Hinnankorotuksen vaikutus asiakkaan verolliseen siirtolaskun loppusummaan on keskimäärin noin 6 prosenttia verkkopalvelutuotteesta ja kulutuksen määrästä riippuen. Verottomiin siirtohintoihin korotus on keskimäärin noin 9 prosenttia.

Esimerkkejä hinnankorotuksen vaikutuksesta erityyppisille asiakkaille

Kerrostaloasiakkaalle (vuosikulutus 2000 kWh) vaikutus on keskimäärin noin 1 euron kuukaudessa.
Rivi- tai omakotitalossa asuvalle asiakkaalle (vuosikulutus 5 000 kWh) vaikutus on keskimäärin noin 1,6 euroa kuukaudessa.
Sähkölämmitteisessä omakotitalossa asuvalle asiakkaalle (vuosikulutus 18 000 kWh) vaikutus on keskimäärin noin 4,3 euroa kuukaudessa.

Tampereen Sähköverkko Oy:n siirtomaksujen hintataso pysyy korotuksen jälkeenkin selkeästi alle valtakunnallisen keskitason. Alla on kuvattu tarkemmin hinnankorotuksen vaikutus Tampereen Sähköverkon hintatasoon yhdessä yleisimmässä käyttäjäryhmässä ja verrattu sitä Suomen muiden jakeluverkonhaltijoiden siirtohintoihin.

Hinnankorotuksen taustalla ovat sähkönsiirron toimitusvarmuuden parantamiseksi ja ylläpitämiseksi tehtävät toimenpiteet sekä kantaverkkoyhtiö Fingridin kantaverkkomaksujen nousu. Nyt toteutettavan hinnankorotuksen jälkeen verottomat siirtohinnat ovat keskimäärin samalla tasolla kuin ennen 2010-luvun alussa tehtyä 15 % hinnanalennusta.

Aiheet: Sähköverkko