Puustoa raivataan sähkönjakelun turvaamiseksi

22.11.2017 kello 10.38

Pirkanmaan Verkostopalvelu Oy raivaa puustoa Tampereen Sähköverkko Oy:n jakelualueella talven ja kevään aikana seuraavasti:

  • Teiskossa raivataan ja oksitaan 0,4 kV:n johtoaukot sekä 20 kV:n johtokadut seuraavilla alueilla: Ukaa, Terälahti, Polso, Maisansalo, Kirkkojärvi, Asuntila, Myllykylä, Niemenkylä ja Kulkkila.
  • 20 kV:n johtokadut raivataan ja oksitaan alueilla Lentävänniemi, Ryydynpohja, Myllypuro, Killo ja Veisu
  • 0,4 kV:n johtoaukot raivataan alueilla Lappi, Santalahti, Lielahti, Lentävänniemi, Pohtola ja Ryydynpohja

Raivaus aloitetaan Teiskosta 20 kV:n johtokatujen raivauksella.

Raivaustoimenpiteet perustuvat Sähköturvallisuusmääräyksiin. Raivattaessa otetaan huomioon puuston kasvuvara. Poistamme 20 kV:n avojohdon varsinaisen johtoalueen ulkopuolelta myös pienilatvaisiksi ja riukumaisiksi kehittyneitä tai muita yksittäisiä puita. Ne saattavat voimakkaalla tuulella tai raskaan lumikuorman vuoksi aiheuttaa sähkökatkoja sekä vahinkoa johdolle. Puustoa karsitaan tarvittaessa myös piha-alueilta. Raivattava puusto ja oksisto jäävät maanomistajan korjattaviksi ja käytettäviksi.

Vierimetsänhoito tehdään tammikuun 2021 aikana alueilla Kintulammentie ja Pirttilä. Pyydämme luvat alueen maanomistajilta kirjeitse. Vierimetsänhoidossa 20 kV:n ilmajohtoverkon johtokatujen reunavyöhykkeiltä harvennetaan ja poistetaan ylitiheää nuorta metsää, pääosin lehtipuita. Näin vähennämme myös lumikuorman aiheuttamia vahinkoja sähköverkolle.

 

Puuston raivaus 1.12.2020. - 31.5.2021:

  • Kintulampi, Palo, Sorila, Nurmi, Aitolahti, Hirviniemi, Aitoniemi - 20 kV:n johtokatujen raivausta ja 0,4 kV:n johtoaukkojen karsimista
  • Ryydynpohja, Leppiojankatu, Pere ja Killo - raivataan ja karsitaan 20 kV:n johtokadut
  • Toivio, Peltolammi, Multisilta, Särkijärvi, Uusi-Eurooppa, Koipijärvi, Hervantajärvi, Hervanta, Rusko, Kaukajärvi, Lukonmäki - karsitaan 0,4 kV:n johtoaukot

 

Raivaustoimenpiteet perustuvat Sähköturvallisuusmääräyksiin. Raivattaessa otetaan huomioon puuston kasvuvara. Poistamme 20 kV:n avojohdon varsinaisen johtoalueen ulkopuolelta myös pienilatvaisiksi ja riukumaisiksi kehittyneitä tai muita yksittäisiä puita. Ne saattavat voimakkaalla tuulella tai raskaan lumikuorman vuoksi aiheuttaa sähkökatkoja sekä vahinkoa johdolle. Puustoa karsitaan tarvittaessa myös piha-alueilta. Raivattava puusto ja oksisto jäävät maanomistajan korjattaviksi ja käytettäviksi

Pahoittelemme raivaustyön aiheuttamaa haittaa ja toivomme maanomistajien suhtautuvan myönteisesti toimenpiteisiin. Raivauksen tarkoitus on taata turvallinen ja häiriötön sähkönjakelu.

Lisätietoja:

  • Pirkanmaan Verkostopalvelu Oy, puh. 040 7769 269
  • Tampereen Sähköverkko Oy, puh. 020 6303 601

TAMPEREEN SÄHKÖVERKKO OY

Käyttöyksikkö

Aiheet: Sähköverkko