Pidä huivista kiinni, Aila-myrsky tulee!

16.09.2020 kello 13.42

Tampereen Sähköverkon alueella varaudutaan huomiseen Aila-myrskyyn, jonka on ennustettu alkavan jakelualueellamme noin kello 3 yöllä.

- Olemme kasvattaneet varallaoloketjua seitsemällä hengellä ja tuplanneet myös valvomohenkilökunnan määrän. Samoin mahdollisiin puheluihin vastaa tavallista suurempi määrä henkilökunnastamme, kertoo käyttöpäällikkö Jouni Vanhanarkaus.

Päivällä on mahdollisuus kasvattaa porukkaa vielä lisää. Myrsky laantuu iltaa kohden ja tilanteen arvioidaan olevaan ohi viimeistään kello 21. Helikopteri on varattu niin, että mahdollisia tuhoalueita voidaan tarpeen mukaan kartoittaa ilmasta perjantaina.

- Hyvää on se, että mahdollisia myrskyn kaatamia puita päästään raivaamaan valoisaan aikaan. Se nopeuttaa sekä paikkojen löytämistä että työskentelyä tuhopaikalla, sanoo Vanhanarkaus.

Myrskyn aikaan pyritään sähkökatkon aika pitämään lyhyenä ja tuomaan sähkö toista kautta asiakkaille, jos yksi reitti katkeaa. Myrskyn keskellä korjaustoimenpiteitä suoritetaan tilanteen vaarallisuus harkiten.

- Olemme varautuneet korjaamaan viikonloppunakin mahdollisia myrskyn aikana tulleita vikoja ja häiriöitä.

Tampereen alueella ei ole tuoreita kokemuksia vastaavista syysmyrskyistä, jotka ovat iskeneet jo silloin, kun lehdet ovat vielä puissa. Näin ei osata tarkkaan arvioida, miten puut käyttäytyvät tässä tilanteessa.

Tampereen Sähköverkon asiakkaista noin 95 % asuu säävarmojen maakaapeliyhteyksien päässä. Vain Hervannan eteläosien haja-asutusalueilla sekä Teiskossa on edelleen laajoja alueita ilmajohtojen ulottuvilla. Teiskossa saatiin juuri Viitapohjassa maakaapeloitua iso alue ja maakaapelointeja on näillä näkymin tarkoitus jatkaa Teiskossa vuoteen 2028 saakka.

Aiheet: myrsky, Raivaus