Aapeli-myrsky testasi toimintatavat

28.01.2019 kello 12.47

Vuoden alkajaisiksi Tampereen Sähköverkon jakelualueella riehui Aapeli-myrsky, joka kaatoi puita linjoille Teiskossa vähintäänkin kymmenittäin, ellei jopa sadoittain. Kuka niitä yön pimeydessä ehti laskea edes! Siirtoyhtiön näkövinkkelistä tällainen myrsky on aina tosipaikka, jossa samalla testataan viestiketjujen toiminta, työryhmien kalustot ja taidot ja joka auttaa virittämään koko koneiston.

Aapelin jälkimainingeissa koko porukka kokoontui vielä kerran yhteen ja kertasi hyvin menneet asiat ja listasi kehitysideoita.

Tulevaisuudessa toimintaa tullaan vianselvitystilanteissa kehittämään ainakin seuraavilla tavoilla:

  • lumiketjuja hankitaan renkaisiin lisää
  • työryhmien paikannusta kehitetään, jotta valvomo voi helpommin suunnitella viankorjauksen ajoitusta
  • otetaan pitkäkestoisissa tilanteissa avuksi auto, joka kuljettaa asentajia tarpeen mukaan koteihin ja työkohteisiin sekä muonittaa metsien miehiä ja naisia, jotta energia ei lopu kesken
  • tutkitaan heittomaadoituksen mahdollisuutta tietyntyyppisissä tilanteissa

Koko myrskyporukka haluaa myös kiittää asiakkaita erittäin hyvästä yhteistyöstä ja pitkäpinnaisuudesta! Moni vikapaikka löytyi asiakkaiden vinkkien perusteella eikä valvomon työtä keskeytetty turhilla kyselyillä. Asiakkaat ymmärsivät, että niin nopeasti toimittiin kuin turvallisuutta riskeeraamatta pystyttiin. Yhtään työtapaturmaa ei hankalista olosuhteista huolimatta tapahtunut.

 

 

 

 

Aiheet: myrsky