Sähkön hinta muodostuu kolmesta osasta

Sähkön myynti

Sähkön myynnin osuuden voit kilpailuttaa eri sähkönmyyjien välillä. Kilpailutukseen tarvittavia tietoja ovat käyttöpaikkatunnuksesi, osoitteesi, sähkönkäytön vuosiarvio ja pääsulakekoko. Valitsemasi sähkön myyjä laskuttaa kuluttamasi sähköstä.

Sähkön siirto

Suomi on jaettu alueisiin, joissa kussakin on vain yksi jakeluverkonhaltija. Tampereella sähkön reittiä kotiisi tai yritykseesi vaalii Tampereen Sähköverkko Oy. Asiakaskohtainen siirtohinta riippuu käyttämästäsi siirtotuotteesta. Hinta sisältää mittalaitemaksun ja kattaa muita kiinteitä kustannuksia, kuten laskutuksen ja asiakaspalvelun. Maksat sähköverkkomme käytöstä osittain myös kulutuksesi mukaan. Jos kulutat sähköä paljon, käytät verkkoamme enemmän ja maksat enemmän niin sanottua energiamaksua. Jos kulutat vähän, maksat verkostomme käytöstä vähemmän. Melko reilua.

Sähköverot

Kaikki tämä vaatii veronsa. Sähkön hinnassa arvonlisävero lisätään perusmaksujen ja sähköverollisten energiamaksujen päälle. Sähkön valmistevero riippuu siitä, mihin veroluokkaan kuuluu. Huoltovarmuusmaksu on kaikille sähkönkäyttäjille sama. Huoltovarmuus perustuu lakiin huoltovarmuuden turvaamisesta poikkeusolosuhteissa ja vakavissa häiriöissä.

Laske itse

Voit tehdä suuntaa antavia laskelmia itse oheisella laskurilla. (Avaa Excelin omalle koneellesi, millä voit tehdä laskelmia)