Liity sähköverkkoon

Sähköverkkoon liittyminen Tampereen alueella on helppoa. Valitse ensin, millaiseen tilanteeseen sähköä tarvitset. Verkkoalueemme rajat näet tarkemmin täältä: Kangasala, Lempäälä ja Pirkkala.

Taloyhtiössä asuessasi sinun tulee valita ainoastaan sähkönmyyjäsi.

Jos olet ostanut jo aiemmin verkkoon kytketyn omakotitalon, sähkön liittymissopimus pitää muistaa kaupanteon yhteydessä vaihtaa sinun nimiisi.

Jos olet aikeissa rakentaa uutta taloa uudelle tontillesi, ota ensiksi yhteyttä taloprojektisi sähköurakoitsijaan tai -suunnittelijaan. Valitsette yhdessä pääsulakekoon, jonka uusi kotinne tarvitsee. Sähkösuunnitelmia tarvitaan jo maanrakennusvaiheessa, jotta tarvittavat putkitukset ja maadoitukset pystytään tekemään oikein. Muista, että työmaakin tarvitsee sähköt.

Jos haluat rakentaa tai liittää vähän enemmän vääntöä vaativaa yritystoimintaa, teollisuutta, tai suurempia työmaita sähköverkkoon, on sähkösuunnittelija apunasi joka tapauksessa. Sähköurakoitsijat ja -suunnittelijat saavat tarvitsemansa tiedot näiltä sivuilta.

Sähköverkko palvelee pientuottajista suurtapahtumiin

Jos olet tapahtumajärjestäjä, ota yhteyttä tapahtumatoimistoon ennen kuin pysyvästi päätät, mihin telttasi pystytetään.

Omat aurinkopaneelit ja tuulivoimalat yleistyvät, ja moni haluaa jakaa oman käytön yli jäävän sähkön myös muille siirtämällä sitä sähköverkkoon.  Saat myös oman sähköntuotantosi liittämisestä kattavat ohjeet.

Sähköverkkoon kytkeytyminen edellyttää kirjallista liittymissopimusta, jolla liittyjä ja verkkoyhtiö sopivat liittymisestä verkkoon. Yleensä tontille tai yhtenäiselle alueella rakennetaan yksi sähköliittymä. Sähköliittymällä voi olla useita sähkönkäyttöpaikkoja eli mittareita. Sähköliittymän liittymismaksu määräytyy pääsulakekoon ja liittymän maantieteellisen sijainnin mukaan. Liittymätilauslomakkeella tilataan uusi sähköliittymä tai tehdään muutoksia nykyiseen. Ennen tilausta tutustu huolellisesti ohjeisiin. Tilauksen jälkeen liittyjä saa postitse tai sähköisesti liittymissopimuksen allekirjoitettavaksi.