Olemme apunasi lämpöverkkoon liittymisessä

Kaukolämpö on kustannustehokas ja huoleton lämmitysmuoto. Jo yli 600 kilometrin mittaiseksi laajentunut lämpöverkostomme kattaa Tampereen, Pirkkalan ja Ylöjärven taajama-alueet, ja se ulottuu aina Teiskoon asti. Rakennamme vuosittain lähes 20 km uutta verkkoa. Voit tarkistaa sen sijainnin verkostokartastamme.

Kaukolämpö sopii niin uusiin kuin lämmitystapaa vaihtaviinkin rakennuksiin. Lämmitystapaa vaihtaville on eduksi, jos kiinteistössä on vesi- tai ilmakiertoinen lämmitysjärjestelmä.

Tilatessasi liittymän olemme apunasi koko kiinteistön elinkaaren ajan aina suunnittelusta alkaen. Autamme lämmönjakokeskuksen sijainnin suunnittelussa sekä tarkistamme ja hyväksymme LVI-suunnitelmasi, jotta rakentaminen onnistuu ongelmitta. Autamme löytämään pätevän hyväksytyn lämpöurakoitsijan. Rakennamme kaukolämpöputken teknisen tilan mittarillesi asti ja tarkastamme asiakaslaitteisiin liittyvät suunnitelmat.

Saat Lähilämpöä kiinteistöösi toimimalla seuraavasti:

Kysy liittymismahdollisuudesta ja pyydä tarjous

Kysy liittymismahdollisuudesta ja pyydä tarjous

Tee tarjouspyyntö jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Me kerromme, voiko kiinteistösi liittää kaukolämpöverkkoomme. Saat tarjouksen noin viikossa. Voit myös arvioida Lämpölaskurilla kustannuksia antamalla muutaman perustiedon kiinteistöstäsi.

Pyydä lausunto rakennusluvan liitteeksi

Pyydä lausunto rakennusluvan liitteeksi

Lausunnossa otamme kantaa esimerkiksi lämmönjakokeskuksen sijaintiin. Voit tehdä lausuntopyynnön tästä. Saat vastauksen noin kahdessa viikossa. HUOM! Liittymälausunnon hyväksymistä varten tarvitsemme lämmönjakohuoneen sijainnilla varustetun asemakuvapiirroksen ja tonttijohdon reittihahmotelman pdf-tiedostona. Asemakuvasta tulee käydä ilmi lähimmän tien nimi.

Huomioi myös, että tonttijohto on oltava huollettavissa - sitä ei tule sijoittaa esimerkiksi kiinteästi betonivaluun tai jätekatosten alle. Lämönjakohuone tulisi sijoittaa heti rakennuksen ulkoseinän taakse. Lisäksi, putkireitti ei saa kulkea sähköpääkeskuksen kautta.

Hyväksytä LVI-suunnitelmat

Hyväksytä LVI-suunnitelmat

LVI-suunnittelijasi toimittaa meille kaukolämpöä koskevat suunnitelmat hyväksyttäväksi sähköpostilla osoitteeseen lampopalaute@sahkolaitos.fi. Kun olemme hyväksyneet suunnitelmat, voit hankkia lämmönjakokeskuksen.

Tee lämpösopimus

Tee lämpösopimus

Kun suunnitelmat on hyväksytty, tee lämpösopimus kanssamme. Sopimusta varten tarvitsemme sopimuskumppanin tiedot (nimi, yhteystiedot, postiosoite), laskutustiedot sekä toivotun lämmöntoimituksen aloitusajankohdan. Ilmoitathan myös vastaavan työnjohtajan nimen ja yhteystiedot, jos se on sinulla jo tiedossa. Nämäkin tiedot voi toimittaa meille sähköpostitse osoitteeseen lampopalaute@sahkolaitos.fi.

Valitse hyväksytty lämpöurakoitsija

Valitse hyväksytty lämpöurakoitsija

Teemme yhteistyötä pätevien koulutettujen  lämpöurakoitsijoiden kanssa, jotka asentavat taloosi lämmönjakokeskuksen. Listastamme (pdf) voit valita Sähkölaitoksen hyväksymän urakoitsijan.

Asennuksen jälkeen

Asennuksen jälkeen

Asennuksen jälkeen lämpöurakoitsijasi suorittaa kanssasi laitteiston lopputarkastuksen, täyttää vaadittavat pöytäkirjat ja antaa sinulle laitteiston käyttöönopastuksen.