Vuosikertomus 2021

Vaikka vuosikertomus on aina katsaus menneeseen, tämä kertomuksemme vuodesta 2021 valottaa monipuolisesti myös Sähkölaitoksen tulevaisuuden energiaratkaisuja ja -vaihtoehtoja. Merkittävin näistä on jo tulevana talvena valmistuva Naistenlahti 3 -biovoimalaitos. Se lisää uusiutuvan energiamme osuuden 50 prosentista jo 70 prosenttiin ja vähentää CO2 -päästöjämme noin 55 prosenttia. Hyvin merkittävä tulevaisuuden lämmitysratkaisu voi myös olla syvältä maan alta porattava geolämpö. Tutkimme tätä parhaillaan Tammervoiman tontilla Tarastenjärvellä.

Kertomuksemme avaa monia muitakin energiaratkaisuja, jotka tekevät meistä hyvin yhteensopivan tulevaisuuden kanssa. Tulevaisuuteen katsoo myös koko organisaatiomme ja henkilöstämme. Olemme kirkastaneet yrityskulttuurimme tavoitteita ja aloittaneet toiminnan organisoitumisen entistä liiketoimintalähtöisemmin. Henkilöstämme työhyvinvointi ja yhteisöllisyys ovat nousseet entistäkin isompaan rooliin, ei vähiten koronakokemusten jälkeen. Pandemian vaatimissa erityisoloissa olemme toimineet erinomaisesti, toisiamme tsempaten.

Vuosi 2021 oli energiamarkkinoilla poikkeuksellinen. Kaasun hinta nousi rajusti, kun Venäjä rajoitti kaasun myyntiä Keski-Eurooppaan. Tämä vaikutti sekä lämmitys- että sähkömarkkinaan. Sähkövuodesta tuli historian kallein. Näistä lähtökohdista huolimatta kertomusvuodestamme tuli hyvä ja tuloksekas.