Tampereen Sähkölaitos Oy:n sahkolaitos.fi-verkkosivuston saavutettavuusseloste 7.5.2021

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.sahkolaitos.fi. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Verkkosivuston ylläpitäjä on Tampereen Sähkölaitos Oy ja sen saavutettavuutta on arvioinut Eficode Oy. Arviointi tehtiin osin sivuston kehitysvaiheessa, joten loppuarviointi on Sähkölaitoksen omaa työtä.

Saavutettavuuden tila

Sahkolaitos.fi-verkkosivuston suunnittelussa on otettu huomioon eurooppalaisen EN 301 549 -standardin vaatimukset. Sivusto täyttää keskeisimmät saavutettavuusvaatimukset. Sivustolta voi kuitenkin löytyä myös sisältöä, joka ei noudata vaatimuksia täydellisesti.

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

  • Sivustolla on ladattavia raportteja, selvityksiä, ohjeita ja muita dokumentteja pdf-muodossa. Jotkut näistä aineistoista on tuotettu ja julkaistu ennen nykyisen saavutettavuusdirektiivin voimaantuloa, joten ne eivät välttämättä täytä sen kaikkia vaatimuksia. Dokumenttien päivitysten yhteydessä huomioidaan saavutettavuusvaatimukset
  • Osalla aiemmin julkaistuista videoista ei ole tekstivastinetta, mutta videot poistetaan sivustolta niiden vanhentumisen yhteydessä.
  • Ajankohtaista-sivulla Twitter-elementti on selausjärjestyksessä ennen navigaatiota, minkä analyysissä todettiin heikentävän navigaation saavutettavuutta näppäimistökäytössä. Järjestys muutetaan, kun sivustoa päivitetään.

Palautteet

Huomasitko verkkosivuston saavutettavuudessa muita puutteita tai parannettavaa? Kerro havainnoistasi yhteydenottolomakkeella tai puhelimitse numerossa 020 630 3001 / viestintä.

Valvontaviranomainen

Ilmoita havaitsemasi saavutettavuusongelmat aina ensin sivuston ylläpitäjälle eli Tampereen Sähkölaitokselle. Jos et saa vastausta kahden viikon kuluessa tai et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Lisätietoa ilmoituksen tekemisestä ja käsittelystä löydät aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

Sähköposti: saavutettavuus(at)avi.fi

Puhelin: 0295 016 000

www.saavutettavuusvaatimukset.fi