Vesisähkö- ja Hyötytuuli-tuotteiden uudet hinnat 1.11.2021 alkaen

28.09.2021 kello 07.54

Vesisähkö- Hyötytuuli- ja Markkinasähkö-tuotteiden energiamaksu muuttuu 1.11.2021 alkaen. Muutoksen syynä ovat voimakkaasti nousseet sähkön tukkumarkkinahinnat. Tukkumarkkinahinnat ovat huhtikuun jälkeen lähes kaksinkertaistuneet ja odotukset alkavan syksyn ja talven hintatasolle ovat nousseet jopa 40 %. 

Sähköntuotannon polttoaineiden hinnat ovat nousseet jo yli vuoden ajan, ja hinnannousu kiihtyi kesän aikana. Nousu on johtunut voimakkaasta kysynnästä ja alhaisista polttoainevarastotasoista. Kuluva vuosi on ollut hyvin vähäsateinen ja myös pohjoismaisten vesivarastojen taso on laskenut selvästi normaalia alhaisemmaksi. Tämä nostaa etenkin tulevan talven ja vuoden 2022 tukkumarkkinan hintatasoa.

Uusien siirtoyhteyksien käyttöönoton myötä pohjoismainen sähkön hinta seuraa aiempaa tarkemmin lauhdetuotantoon perustuvaa Keski-Euroopan hintatasoa.

Hinnanmuutos ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä, vaan vanhat sopimukset jatkuvat normaalisti toistaiseksi voimassa olevina.

Vesisähkö ja Hyötytuuli ovat parhaita valintoja, kun haluat vaivattoman ja ympäristöystävällisen sähkösopimuksen. Markkinasähkö on pääosin yrityksille myytävää, uusiutuvalla pohjoismaisella vesivoimalla tuotettua sähköä.

Uudet myyntihinnat 1.11.2021 alkaen