Toimistolämpötiloja lasketaan asteella – mikä on sinun energiansäästötekosi?

07.10.2022 kello 13.31

Venäjän sotatoimet Ukrainassa ovat aiheuttaneet laajoja vaikutuksia energian saatavuuteen ja hintaan. Suomi ja koko Eurooppa etsivät nyt tehokkaita ja nopeavaikutteisia keinoja energiansäästöön ja samalla fossiilisista energialähteistä irtautumiseen.

astetta alemmas

Astetta alemmas -kampanja

Astetta alemmas -kampanjassa kannustetaan jokaista suomalaista tekemään nopeavaikutteisia ja konkreettisia energiansäästötoimia. Kampanjan tavoitteena on saada vähintään 75 % suomalaisista säästämään energiaa ja saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus. Tavoite on kaikille yhteinen kotona, liikenteessä, työpaikoilla ja oppilaitoksissa.

Energiansäästö on pieniä arjen tekoja, näistä on helppo aloittaa:

  • Astetta alempi huonelämpötila
  • Astetta kevyempi kaasujalka
  • Astetta lyhyempi suihku
  • Astetta vähemmän viihde-elektroniikkaa

energiansäästöviikko                     

Energiansäästöviikko jatkuu läpi koko lämmityskauden

Astetta alemmas -kampanja alkaa täydellä teholla maanantaina 10.10.2022, kun alkaa vuotuinen kansallinen Energiansäästöviikko.

Motivan ja Energiaviraston Energiansäästöviikkotoiminta tukee 100-prosenttisesti Astetta alemmas -kampanjaa poikkeuksellisesti koko lämmityskauden ajan. "Astetta alemmas" on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja.

Mukaan on kutsuttu kaikki suomalaiset yritykset, kunnat ja kaupungit, maakuntaliitot, järjestöt, oppilaitokset ja koulut viemään eteenpäin kampanjan ydinviestejä.

Sähkölaitos laskee toimistotilojensa lämpötilaa asteella

Sähkölaitos-konserni on ollut joka vuosi mukana Energiansäästöviikkoa toteuttamassa; meillä on ollut viikon aikana erilaisia tempauksia ja energiansäästökisoja.

Tällä kertaa olemme mukana sekä Energiansäästöviikolla että Astetta alemmas -kampanjassa, joka kestää koko lämmityskauden aina 31.3.2023 asti. Koko tämän ajan sitoudumme alentamaan kaikkien konsernin toimistotilojemme lämpötilaa asteella totutusta.

Lisäksi haastamme oman henkilöstömme varautumaan lämmityskauteen Astetta alemmas -teemalla. Haastekisassa henkilöstö saa jakaa omia energiatehokkuusvinkkejään sekä laskea niistä koituvia hyötyjä esimerkiksi kilowattitunteina.