Tarasten aurinkopuistosta voi vuokrata oman nimikkopaneelin

28.06.2018 kello 15.00

Energiantuotanto on paitsi tekniikkaa, myös arvovalinta. Uusiutuva energia ehkäisee ilmastonmuutosta, sillä se ei kuluta maapallomme uusiutumattomia, fossiilisia polttoaineita.

Nyt Tampereen Sähkölaitos tarjoaa mahdollisuuksia ryhtyä paikallisesti aurinkoenergian pientuottajaksi. Rakennutamme Tarastenjärvelle aurinkopuiston, jonne pystytetään 1200 aurinkopaneelia vuoden 2019 loppuun mennessä. Vuokraamalla oman nimikkopaneelin tukee uusiutuvaa ja puhdasta energiantuotantoa Suomessa.

Vuonna 2017 aurinkosähköstä tuli maailman nopeimmin kasvava energiantuotantomuoto. Kesäkuussa 2018 Tampere julisti tavoitteeksi olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Kasvihuonekaasupäästöjä vähennetään 80 % vuoteen 1990 verrattuna ja loput 20 % kompensoidaan. Kolme tärkeintä osa-aluetta tavoitteen saavuttamisessa ovat energiantuotanto, rakentaminen ja liikenne. Aurinkopuisto on yksi tärkeä askel tällä matkalla.

Nimikkopaneelin vuokraaja saa paneelin tuottamasta sähköstä pörssinhinnan mukaisen hyvityksen sähkölaskuunsa. Keskimääräinen hyvitys on 0, 70 euroa kuukaudessa; kesällä enemmän, talvella vähemmän. On arvioitu, että yhden aurinkopaneelin tuotolla voi pestä koneellisen pyykkiä vuoden jokaisena työpäivänä. Yksittäisen aurinkopaneelin tuotoksi lasketaan noin 230 kWh vuodessa.

Nimikkopaneeli maksaa 4,20 euroa kuukaudessa ja vuokraaja saa kaiken sen tuottaman sähkön käyttöönsä. Aurinkopuisto rakennetaan yhteistyössä Solarigo Systems Oy:n kanssa ja se sijoittuu Pirkanmaan Jätehuollon suljetun kaatopaikkapenkan päälle. Tampereen Vera ja Tampereen Sähköverkko ovat mahdollistaneet aurinkopuiston liittämisen verkkoon. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille yhteistyöstä! 

Tarasten aurinkopuiston sähköntuotanto alkaa heinäkuun kolmannella viikolla, mutta jo tänään (2.7.) avataan nettisivut, joilla kerrotaan hankkeesta ja joilla voi käydä varaamassa paneelikartasta mieleisensä paneelin: www.sahkolaitos.fi/aurinkopuisto

aurinkopaneelit