Tarasten Aurinkopuistoa laajennetaan 720 vuokrattavalla paneelilla

03.06.2019 kello 10.55

Viime kesänä Tampereen Sähkölaitos rakensi Tarastenjärvelle 480 aurinkopaneelin kentän, josta on vuokrattu omia nimikkoaurinkopaneeleja. Lähes kaikki paneelit on jo vuokrattu, joten on aika laajentaa Aurinkopuistoa kesän aikana.

Nykyisen paneelikentän länsipuolelle rakennetaan kesäkuun aikana 720 aurinkopaneelia. Uudet aurinkopaneelit alkavat tuottaa sähköä viimeistään heinäkuun alusta lähtien. Yhteensä paneeleita tulee olemaan peräti 1200 kappaletta ja niiden arvioitu vuosituotto on yhteensä noin 280 000 kilowattituntia. Se vastaa noin 150 kerrostaloasunnon vuotuista sähkönkäyttöä.

Tampereen Sähkölaitoksen tuotekehityksen päällikkö Christian Geiger on nimikkopaneelien kysynnästä iloinen:

- Olemme tyytyväisiä Aurinkopuiston saamaan positiiviseen vastaanottoon. Puiston laajentaminen on osoitus siitä, että pirkanmaalaiset yritykset ja kuluttajat jakavat näkemyksemme auringon hyödyntämisestä energianlähteenä.

Oman nimikkopaneelin saa vuokrattua hintaan 4,20 €/kk (sis. alv 24 %). Paneelin tuotto (olosuhteista riippuen n. 0,05 - 1,75 €/kk) hyvitetään sähkön pörssihinnan mukaan.

Laajennusosan paneeleita voidaan ennakkovarata jo nyt osoitteessa aurinkopuisto.sahkolaitos.fi. Sivustolla voi myös seurata Aurinkopuiston sähköntuotantoa reaaliajassa. 

Ihanaa, aurinkoista kesää!