Tampereen Sähkölaitos tuo latauspisteet taloyhtiöihin ja yrityksille

27.11.2018 kello 15.34

Kaukajärviosuuskunta pilotoi uutta Lähisähkö-latauspalvelua.

Taloyhtiöillä ja yrityksillä on tarve ratkaista hybridi- ja täyssähköautojen latausasiat tonteillaan. Tampereen Sähkölaitos tarjoaa ensimmäisenä Suomessa ratkaisuksi palvelumallia, jossa ei tarvitse investoida laitteisiin eikä suuriin avausmaksuihin, vaan Lähisähkö-latauspalvelu toimii kokonaan palveluperiaatteella.

Sähköauto lataukseen

Lähisähkö-latauspalvelu ottaa huomioon sekä perinteisen polttomoottoriautoilijan lämmitystarpeen että erilaisten sähköautojen lataustarpeet. Sähkölaitos toimittaa paikalle juuri toivotun tehoisen lataustolpan ja vaihtaa sen tarvittaessa joustavasti toiseen autoilijan tarpeen muuttuessa. Kaikkia latauspisteitä voidaan ohjata mobiilisovelluksen kautta, vaikka mukavasti omalta kotisohvalta.

Lähisähkö-latauspalvelun suurin pilotoija on Kaukajärviosuuskunta, joka on ottamassa ison mittakaavan latausalueita käyttöön Tampereella.
- Kaukajärviosuuskunta varautuu tulevaisuuteen. Hybridit ja sähköautot yleistyvät ja latauspalvelun avulla otamme vastaan muutoksen. Haluamme lisätä asumisen mukavuutta ja helpottaa arkea: Auto parkkiin ja eParking-mobiilisovelluksella ajastus, niin auto on aina oikeaan aikaan käyttökunnossa, kertoo Kaukajärviosuuskunnan konsernijohtaja Marko Liikanen.

Timo Heikkilä ja Marko Liikanen

Kuvassa Sähkölaitoksen tuotepäällikkö Timo Heikkilä ja Kaukajärviosuuskunnan konsernijohtaja Marko Liikanen.

Kaukajärviosuuskunnalle asennetaan Haiharankadun, Järvikadun, Saarenvainionkadun ja Solkikadun pysäköintialueille noin 400 autopaikan latauspisteet. Lisäksi Keskisenkadun varrelle Kiinteistö Oy Seponparkkiin on tulossa 200 autolle latauspisteet. Kaukajärviosuuskunnan oman toimipisteen pihassa on jo julkiseen käyttöön tarkoitettu lataustolppa, jossa on kaksi 11 kW:n pistorasiaa.
- Tervetuloa lataamaan pihaamme, kaikki sähköautojen omistajat, Liikanen toivottaa.

Tampereen Sähkölaitoksen tuotepäällikkö Timo Heikkilä kertoo taloyhtiöiden arvostavan sitä, että Sähkölaitos hoitaa laskutuksen. Lähisähkö-latauspalvelu ei tuo isännöitsijälle lisätöitä.
- Taloyhtiöt miettivät budjettejaan, mutta palvelumme ei edellytä isoja investointeja, koska se on kuukausihinnoiteltu palvelu. Ehkä jopa ennaltaehkäisemme eripuraa, kun muut eivät joudu maksumiehiksi, vaikka taloyhtiössä yksi ostaa sähköauton. Se maksaa, joka käyttää.

Palvelun lopullinen muotoilu tapahtuu pilotointivaiheessa saatujen kokemusten perusteella. Palvelu on tarkoitus ottaa käyttöön helmikuun alussa 2019.

Lisätiedot:

Tuotepäällikkö Timo Heikkilä, etunimi.sukunimi@sahkolaitos.fi

latausjohto