Tampereen Sähkölaitos tuo energiat UROS LIVE -areenalle

19.11.2020 kello 08.27

Tampereen Sähkölaitos Oy ja UROS LIVE -areena ovat solmineet laajan sopimuksen vastuullisesta, kokonaisvaltaisesta energiakumppanuudesta. Sähkölaitos toimittaa areenalle sähkön, lämmityksen ja jäähdytyksen sekä niihin liittyvät palvelut. Kaikki nämä tuotetaan paikallisesti ja uusiutuvasti. Tampereen Sähkölaitos on sitoutunut Tampereen kaupungin tavoitteeseen olla hiilineutraali vuonna 2030.

UROS LIVE -areenan ulkokuva

- Suunnittelemme yhdessä areenan organisaation kanssa myös aurinkopaneelikenttää UROS LIVE -areenan katolle tuottamaan sähköä. Katon kupolimuoto on vaativa ja tekee siitä todella kiinnostavan pilottikohteen, kertoo Tampereen Sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen.

UROS LIVE valmistuu ensi vuonna ja sinne mahtuu jopa 15 000 hengen konserttiyleisö sekä yli 13 000 jääkiekko-ottelun katsojaa. Kokonaisuus on Euroopan ensimmäinen uuden sukupolven elämyskeskus, joka on sijoitettu aivan kaupungin ydinkeskustaan päärautatieaseman yhteyteen.

- Kokonaisvaltaisen elämyksien ja tapahtumien tuottamiseen tarvitaan luotettavaa kumppania, joka toimittaa mm. energiaa, jäähdytystä sekä erityisosaamista sähkön tuottamisen osalta, sanoo UROS LIVE -areenan toimitusjohtaja Marko Hurme.

- Tampereen Sähkölaitos tarjoaa ympäri vuoden olosuhteet, jotka ovat miellyttävät niin jäällä kuin katsomossakin, lupaa Jussi Laitinen.

UROS LIVE -areenan sisäkuva

UROS LIVE on auki vuoden jokaisena päivänä, ei vain tapahtumapäivinä. Alueelle tulee muodostumaan todellinen elämyskeskus yhdessä areenan, lukuisten ravintoloiden, hotellin sekä kansainvälisen tason kasinon kanssa.

Tampereen Sähkölaitos vastaa uuden areenan haasteeseen energiatehokkailla lämmitys- ja jäähdytysratkaisuillaan. Vaikka kyseessä on uuden, suuren kiinteistömassan rakentaminen aivan ydinkeskustan alueelle, Sähkölaitos pystyy tarjoamaan riittävästi energiaa ja tehoa. Areena vastaa kiinteistömassaltaan noin 1200 omakotitaloa, joten haaste ei ole aivan pieni.

 

Havainnekuvat: Arkkitehdin näkemys, muutokset mahdollisia, Copyright © SRV/ Credit Tomorrow AB / Studio Libeskind/ Aihio Arkkitehdit