Tampereen päivänä paistaa aina aurinko

30.09.2019 kello 15.04

Tampereen Sähkölaitos juhlisti Tampereen päivää ensimmäistä kertaa jo lauantaina, kun yleensä tapahtumamme on ollut sunnuntaina. Vaikka oli vähän viileää, aurinko tuli juhlavieraaksemme. Niin kuin noin 1500 tamperelaistakin!

Pihatapahtumassa Keskikosken vesivoimalaitoksella oli tarjolla 1000 kpl Lihajalosteen Ripa Rillimakkaroita. Huikopalat riittivät juuri passelisti koko 4 tunnin tilaisuuden ajaksi.

Jos Ripa veti jatkuvasti jonoa, niin myös Onnenpyörä sai 240-vuotiasta Tamperetta juhlineen väen pyörittämään itselleen mukavia palkintoja. 

Ekokumppanien Rane antoi energianeuvontaa ja Sähkölaitoksen Asiakkuudet-yksikön Nina ja Taru myivät Tammerkosken vesisähkösopimuksia. Jorosen Jukka tuurasi juontajana asiantuntevasti, vaikka pääsi remmiin pikakomennuksella.

Laitoskierroksille otettiin 20 hengen ryhmiä puolen tunnin välein. Valitettavasti tänäkään vuonna ihan kaikki eivät ryhmiin mahtuneet, vaikka ryhmäkokoa oli hieman kasvatettu aiemmista vuosista. Kierroksella kuunneltiin aluksi luentoa Tammerkoskesta ja vesivoimasta ja sitten kierrettiin laitoksen läpi yhtenä joukkona.

Alla on lisää kuvia tapahtumasta. Löydätkö itsesi tai tuttaviasi?