Tampere Filharmonian Puistokonsertti siirtyy Sorsapuistosta kuulijoiden omiin puutarhoihin ja parvekkeille

06.05.2020 kello 13.27

Yle lähettää konsertin suorana Tampere-talosta, yleisö pääsee äänestämään yhteislaulua.

Kuulijat pääsevät elokuussa nauttimaan Tampere Filharmonian suositusta Puistokonsertista missäpäin Suomea tahansa: omalla kotipihallaan tai vaikka laiturin nokassa.  

Tampere-talo ja Tampere Filharmonia vievät lauantaina 8. elokuuta järjestettävän konsertin toteutusta parhaillaan eteenpäin osittain muuttunein järjestelyin yhdessä tapahtumakumppaneiden Tampereen Sähkölaitoksen ja Ylen kanssa.

Konsertti siirtyy Sorsapuistosta Tampere-talon Isoon saliin, ja se nähdään suorana Yle Areenassa. Yhteistyö Ylen kanssa käynnistyi ja päätös konsertin lähettämisestä Ylen kanavilla tehtiin jo viime syksynä. Konsertin johtaa Tampere Filharmonian ylikapellimestari Santtu-Matias Rouvali. Solistina esiintyy sopraano Marjukka Tepponen.

- Puistokonsertti on avannut useana vuotena Tampereen kulttuurisyksyn ja tuonut Sorsapuiston nurmelle tuhansia kulttuurin ystäviä. Näinä aikoina kulttuurin ja kohtaamisten tarve on suurempi kuin koskaan. Vaikka fyysisiä kohtaamisia rajoitetaan, on meidän kulttuurin tekijöiden tärkeä tehtävä edelleen ilahduttaa yleisöjämme ja asiakkaitamme, sanoo Tampere Filharmonian intendentti Juha Ahonen.

- Puistokonsertin toteutuksessa seuraamme ja noudatamme viranomaisohjeita ja -suosituksia sekä kokoontumisrajoituksia. Vielä on mahdotonta sanoa, voiko saliin ottaa yleisöä paikalle. Varmaa on kuitenkin se, että pääsemme tarjoamaan konsertin tunnelmaa yhä laajemmalle yleisölle Ylen kanavissa, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas

- Puistokonsertti on hieno tamperelainen perinne ja nyt Ylen välityksellä siitä voivat nauttia kaikki. Tänä kesänä ei eläviä esityksiä kuulla lähes lainkaan, joten tämä mahdollisuus on hienoa jakaa kaikkien suomalaisten kanssa, sanoo vastaava tuottaja Miikka Maunula Yleltä.

Tampereen Sähkölaitos on sitoutunut Puistokonsertin yhteistyökumppaniksi vuoden 2022 loppuun saakka.

Yleisö pääsee äänestämään yhteislaulua

Puistokonsertin ohjelmistossa kuullaan suuria tunteita, tanssin säveliä, oopperaa ja hienoimpia klassisen musiikin helmiä Tampere Filharmonian ja sopraano Marjukka Tepposen tulkitsemana.

Myös yleisö pääsee vaikuttamaan ohjelmistoon ja äänestämään Puistokonsertissa esitettävän yhteislaulun. Äänestys on käynnissä Tampereen Sähkölaitoksen sivulla 30.6. saakka: https://sahkis.fi/puistokonsertti/

Äänestyskappaleet ovat:

  • Gaetano ”Toto” Savio: Aikuinen nainen
  • Heikki Aaltoila: Akselin ja Elinan häävälssi
  • Jukka Kuoppamäki: Anna mulle tähtitaivas
  • Gabriel Linsén. Zacharius Topelius: Kesäpäivä Kangasalla
  • Reino Helismaa: Päivänsäde ja menninkäinen
  • Unto Mononen: Satumaa
  • Kansanlaulu: Taivas on sininen ja valkoinen
  • Kansanlaulu: Tammerkosken sillalla

 

kon27.jpg