Tampere - Kangasala -voimajohdon pääurakoitsijaksi Vattenfall Services Nordic Oy

29.05.2019 kello 16.04

Tänään allekirjoitettiin Kangasala – Tampere/Rautaharkko -voimajohdon rakentamisen urakkasopimus.

Kuva on urakkasopimuksen allekirjoitustilaisuudesta. Kuvan henkilöt (vasemmalta): Antero Reilander (Fingrid Oyj), Santeri Hirvonen (Elenia Palvelut Oy), Timo Hakkarainen (Tampereen Sähköverkko Oy), Risto Pietilä (Vattenfall Services Nordic Oy), Toma Karkkulainen (Vattenfall Services Nordic Oy), Marko Lundström (Tampereen Sähköverkko Oy) ja Jouni Vanhanarkaus (Tampereen Sähköverkko Oy).

Vattenfall Services Nordic Oy toimii hankkeessa pääurakoitsijana. Rakentamisen on tarkoitus olla valmis 30.10.2020 ja siinä rakennetaan suunniteltu 16 km voimajohto yhteistyössä Fingridin ja Elenian kanssa. Urakkaan kuuluu mm. purkutöitä, pylväsperustusten tekemistä, pylväiden kasausta, pylväiden pystytystä ja johdinten vetoa. 

Projektipäällikkönä Sähköverkolta hankkeessa toimii Timo Hakkarainen ja urakalle on hankittu myös ulkopuolinen valvoja, joka tulee olemaan paikan päällä merkittävän osan ajasta projektin edetessä.

Pylväitä on 88 ja johtopituutta hieman yli 16 km. Pituus on noin puolet Tampereen Sähköverkon kaikista 110 kV:n ilmajohdoista. Hankkeen yhteydessä ostetaan Fingridiltä reilut 10 km olemassa olevaa ilmajohtoa Lentola - Lahdesjärvi väliltä. Sekin lisää Sähköverkon 110 kV ilmajohtojen pituutta kolmanneksella.

Voimajohto-projektin nettisivut löytyvät osoitteesta: www.sahkolaitos.fi/voimajohto