Tammerkoski on kuivana alkuviikon

17.09.2021 kello 07.54

kartta työmaasta keskikoskella

Tamperetta halkovassa Tammerkoskessa tehdään useita vedenalaisia korjaus- ja huoltotöitä ensi viikolla. Töitä tehdään niin Sähkölaitoksen, Tampereen kaupungin kuin alakoskenkin osuuksilla. Yhteensovitetun aikataulun mukaan kosken tyhjennys aloitetaan jo maanantain vastaisena yönä, jotta koski on kuiva viimeistään maanantaina 20. syyskuuta kello 6. Koskea aletaan täyttää uudelleen keskiviikkona 22. syyskuuta kello 12 jälkeen.

Tampereen Sähkölaitos tekee omia kunnostustöitään sekä Finlaysonin voimalaitoksella että Keskiputouksen vesivoimalaitoksella. Finlaysonilla korjataan turbiinikammioita kanavan puolelta ja Keskiputouksella uusitaan betonilaatta, joka on voimalaitoskanavan alla vesivoimalaitoksen eteläpuolella (kuvassa vihreä alue). Työtä varten rajataan Koskipuistosta myös väliaikainen työmaa-alue.

Töiden ajan koski on kuivana Palatsinraitin sillan ja Ratinan suvannon väliseltä alueelta. Vaikka kuiva koski houkuttelee, se ei ole turvallinen paikka oleskella ja työmaa-alueille on pääsy kielletty. Töitä tehdään vuorokauden ympäri ainakin alkuvaiheessa.

Kaupunki tekee Tammerkoskessa mm. väliaikaisen sillan poistoa sekä rantamuurien korjauksia.

Keskiputouksen vesivoimalaitos

Tammerkosken vesi virtaa normaalisti Keskiputouksen vesivoimalaitoksen turbiinien läpi ja purkautuu ulos kuvassa näkyvässä kohdassa voimalaitosrakennuksen alta. Purkauskohdan pohjassa oleva betonilaatta, jota myös eroosiolaataksi kutsutaan, uusitaan ensi viikolla.