Tammerkoski kuivataan useaksi päiväksi 11.3.2019 lähtien

07.03.2019 kello 13.01

Tamperetta halkova Tammerkoski kuivataan kaukojäähdytystyömaan vuoksi viikolla 11. Tyhjennys alkaa maanantaina 11. maaliskuuta klo 7. Koski tulee olemaan kuivana Tampellan ja Frenckellin vesivoimalaitoksilta lähtien eli Satakunnan sillan pohjoispuolelta aina Ratinan suvantoon saakka.

Kuivan Tammerkosken ansiosta päästää vetämään läpimitaltaan 400 mm paksuinen kaukojäähdytysputki kosken pohjalle Rongankadun päästä Vanhankirjastonpuistoon saakka. Kaukojäähdytysverkko laajenee Tammerkosken alituksen ansiosta kosken länsipuolelle, jossa ensimmäinen asiakas tulee olemaan Finlaysonin kiinteistökokonaisuus.

Työn tekee Tampereen Sähkölaitoksen tilaamana KVL-Tekniikka, jolla on lupa työskennellä kolmessa vuorossa läpi vuorokauden. Jos olosuhteet suosivat, on mahdollista, että työ valmistuu ennakoitua aiemmin. Viimeistään sunnuntaina 17.3. vesi päästetään jälleen takaisin Tammerkoskeen.

Työmaa-alue on yleisöltä suljettu. Vaikka Tammerkoski on kuivana, on sen pohjalla käveleminen muutoinkin kiellettyä. Kivet ovat liukkaita, kivenkoloissa voi olla vettä ja loukkaantumisten riski on suuri.

Näsijärven vedenpinta ei työn aikana pääse laskemaan. Saadun poikkeusluvan mukaan pintaa saadaan tarvittaessa pitää keväällä normaalia korkeammalla. Ennusteiden mukaan kevätvirtaamat lähtevät kasvamaan vasta viikoilla 14 tai 15, joten ajankohta on erinomainen Näsijärven pinnanhallinnan kannalta.

Tammerkosken alitus