Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut Peuralinnan tuulipuistohankkeen

15.11.2019 kello 12.18

tuulivoima Peuralinna

Osana ilmastonmuutoksen torjuntaa Tampereen Sähkölaitos pyrkii lisäämään uusiutuvan energian tuotantoa Suomessa ja omassa tuotantopaletissaan. Tuulivoiman tuotantoa lisätään olemalla osakkaana Suomen Hyötytuuli Oy:ssä.

Suomen Hyötytuuli Oy on tänään julkistanut ostaneensa YIT Suomelta Kyyjärven kunnassa sijaitsevan Peuralinnan tuulipuistohankkeen. Keski-Suomen maakunnassa Kyyjärven kunnan Peuralinnan alueelle on suunniteltu 7 tuulivoimalaa, kokonaisteholtaan n. 45 MW.

Tuulipuiston hankealueen koko on noin 750 hehtaaria. Tuulipuistohankkeen osayleiskaava ja rakennusluvat ovat lainvoimaiset.

Hyötytuulella on jo olemassa naapurikunnan Perhon Alajoen kylän alueella 7 voimalan tuulipuistohanke, jonka osayleiskaava ja rakennusluvat ovat lainvoimaiset.

***

Suomen Hyötytuuli Oy on kotimainen tuulienergian tuottaja, jolla on tuulipuistoja Porissa ja Raahessa sekä useita tuulipuistohankkeita eri puolilla Suomea. Yrityksen omistavat Tampereen Sähkölaitos Oy, Helen (Oy Mankala Ab), Alva-yhtiöt Oy, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Pori Energia, Turku Energia ja Vantaan Energia. www.hyotytuuli.fi

Aiheet: Tuulivoima