Sulla on hyvä laukaus!

24.01.2019 kello 13.21

Venla, Emilia, Lauri, Oskari, Saana

Kuvassa Tampere-talon pienessä salissa Venla, Emilia, Lauri, Oskari ja Saana Leinolan koulun 2B-luokalta.

Tampere-talossa on esitetty tällä viikolla kolmena aamupäivänä musiikkiteatteria, jota myös Tampereen Sähkölaitos on ollut tukemassa. Asennoitumishoitumiskysymys-niminen vauhdikas ja opettavainen teos on esitetty täysille katsomoille ykkös- ja kakkosluokkalaisia. Esityksen sanoma on hyvin ymmärretty.

- Kaikki pitää ottaa leikkiin mukaan, kiteytti Olivia Leinolan koulun 2B-luokalta tänä aamuna.
- Kavereita ei saa kiusata, kun voi tulla paha mieli, jatkoi Ilona.
- Ketään ei saa kiusata, tarkensi vielä Sonja.

"Toista kun itkettää, molemmat häviää," kuten eräässä musikaalin laulussa hienosti todettiin. Kiusaamisen lisäksi esityksessä purettiin ennakkokuuloja. On ihan ok, että poika tanssii balettia ja tyttö haluaa pelastajaksi. Ja on ihan ok, että ihmiset pitävät erilaisesta musiikista ja kannattavat eri joukkueita. Maailma olisi aika paljon tylsempi, jos kaikilla olisi sama harrastus ja sama mielipide.

musikaali näyttelijät

Sähkölaitoksen näkökulmasta kovasti hymyilytti perheen isä Teppo, joka on kuulemma töissä Sähkölaitoksella (kuva yllä). Teppokin tiesi, että meillä on nollatoleranssi kiusaamisen suhteen.

Mitenkäs te leinolalaiset kehutte kaveria?
- Mä sanon, että hienosti tehty, paljasti Aapo.
- Sulla on hieno paita, Anna kertoi.
- Sä oot kiva, Venla sanoi.
- Sulla on hyvä laukaus, muisti Oskari kehuneensa salibandykaveriaan.

Leinolan 2B

Leinolan 2B pääsi esityksen jälkeen kokeilemaan, miltä tuntuu käydä lavalla.

Leinola 2B flossaa

Koko porukka flossasi ja näyttelijät kannustivat katsomossa.

Näyttelijät katsomossa

Oliko tämä teille ensimmäinen musikaali, jonka olette nähneet? EEEIIIII, huusi koko luokka. He tykkäsivät myös Janne Viitaniemen edellisestä musikaalista vuosi sitten. Silloin keskityttiin roskien lajitteluun.

Asennoitumishoitumiskysymys on Janne Viitaniemen säveltämä ja kirjoittama esitys kahdeksalle musiikkiteatteriopiskelijalle, jotka ovat Kalle Tarikka, Moona Ranta, Marissa Lattu, Hely Nylund, Väinö Riihimäki, Roope Myllyselkä, Anton Avela ja Mari Hirvi. Musiikkiteatteriesitys oli kouluille maksuton.

Lisää tästä teoksesta voit lukea täältä: https://www.sahkolaitos.fi/blogiarkisto/erilaisuus-on-rikkautta---musiikkiteatteria-alakoululaisille/