Sähköauto löysi töpselinsä Noutoparkissa

14.08.2019 kello 13.25

 

latausmainos.jpg

Tänään keskiviikkona 14. elokuuta Tampereella otettiin käyttöön 50 sähköautojen latauspistettä. Paikka on FinnParkin Noutoparkki, joka sijaitsee rautatieaseman välittömässä läheisyydessä, Hämpin Parkin itäpäässä.

- Nyt voi ladata autoa vaikka lyhyesti, kun odottelee kaveria junasta tai pitkästi, kun käväisee junalla Helsingissä, vinkkaa Tampereen Sähkölaitoksen myyntipäällikkö Pasi Taskinen. Pasi demonstroi eGolfin kanssa, miten latausta käytetään.

Lähisähkö lataus -palveluun liitettiin 10 autopaikkaa nopeita 22 kW:n latauspisteitä ja 40 autopaikkaa 1,8 kW:n latauspisteitä. Lataus toimii eParking-mobiilisovelluksella.

Nopeat 22 kW:n latauspaikat on tarkoitettu vain sähköautoille. Nämä paikat on merkitty erikseen. Muille latauspaikoille voivat pysäköidä muutkin kuin sähköautoilijat. Aamulla varhain latauksessa ei vielä ollut muita sähköautoja, vaan paikoilla on Noutoparkin tavanomaisia asiakkaita.

Mikäli sähköautojen käyttö lisääntyy ja asiakkaat sitä toivovat, tulevaisuudessa Noutoparkissa voidaan tarjota myös sopimuspysäköintiä sähköautoilijoille.

Lähisähkö Lataus on Sähkölaitoksen uusi palvelumalli, jossa yrityksen tai taloyhtiön ei tarvitse investoida laitteisiin, vaan latauspisteet hankitaan kuukausimaksullisena palveluna. Kaikkia latauspisteitä voidaan ohjata mobiilisovelluksen kautta.

Myyntipäällikkö Pasi Taskinen kertoo, että Lähisähkö Lataus -palvelu sopii oivallisesti pysäköintihallien lisäksi myös taloyhtiöille ja muihin isoihin kiinteistöihin. 

- Kiinteistön omistajan ja autopaikan käyttäjän kannalta on tärkeää, että ratkaisu muuntuu aina loppukäyttäjien tarpeiden mukaiseksi, olkoon kyse autojen lämmitys- tai lataustarpeista. Olemme tunnistaneet, että sähköautot eivät tule yleistymään ennen kuin latausverkosto on riittävän kattava.

Finnparkilla  on sähköautojen latauspisteitä Noutoparkin lisäksi P-Hämeenpuistossa, P-Näsinkulmassa, P-Hämpissä ja P-Frenckellissä.

Kysy lisää Lähisähkö Lataus -palvelusta:

Pasi Taskinen, pasi.taskinen@sahkolaitos.fi