Rikkinäinen puhelin – oivaltavaa musiikkiteatteria alakoululaisille

04.02.2022 kello 08.53

Rikkinäinen puhelin musiikkiteatteri

Pirkanmaan alakoululaiset saavat koronatilanteen vuoksi tallenteena varta vasten heille tehdyn Rikkinäinen puhelin -musiikkiteatteriesityksen. Vauhdikkaan musiikin ohessa some- ja liikennekasvatusta tarjoava esitys on kulttuurialan monitoimimies Janne Viitaniemen käsikirjoittama ja säveltämä teos, jonka toteuttaa TAMKin musiikkiteatterilinjan 1. vuosikurssi. Tampereen Sähkölaitos on tukenut alakoululaisille tarkoitettuja musiikkiteatteriesityksiä vuodesta 2016 lähtien.

Rikkinäinen puhelin -musiikkiteatteria oli tarkoitus esittää tammi-helmikuun vaihteessa Tampere-talon Pienessä salissa Pirkanmaan alueen 1.–3.-luokkalaisille. Vallitsevien tapahtumarajoitusten vuoksi teoksesta tuotetaan tallenne, joka toimitetaan alueen kouluille juuri sopivasti ennen ystävänpäivää. Esityksen kesto on noin 55 minuuttia.

Esityksen teemoina ovat huhupuheiden haitallisuus, some- ja matkapuhelinetiketti, toisten huomioiminen ja liikenneturvallisuus.

- Olemme olleet erittäin tyytyväisiä esitysten toteutukseen ja kasvatukselliseen sanomaan. Minulla oli ilo nähdä tämän vuoden show, ja täytyy sanoa, että olen jälleen kerran häikäistynyt nuorten esiintyjien ammattitaidosta ja suomalaisen musiikkiteatterin kovasta tasosta. Teoksen ajankohtaiset ja puhuttelevat teemat herättävät ajatuksia niin lapsissa kuin aikuisissa. Toivottavasti korona on ensi vuonna ohi ja saisimme koululaiset paikan päälle yleisöön, sanoo Tampereen Sähkölaitoksen markkinointipäällikkö Pauli Forsman.

Rikkinäinen puhelin on tärkeä myös TAMKin opiskelijoille:

- Työelämäyhteistyöllä on valtavan tärkeä merkitys Tampereen ammattikorkeakoulussa. Yhdessä Tampere-talon ja Sähkölaitoksen kanssa toteutettu tuotanto on opiskelijoille äärimmäisen arvokas myös pedagogisesti ja sosiaalisesti. Opiskelijat pääsevät työskentelemään alan ammattilaisten kanssa opintojen alusta asti, ja tiivis kanssakäyminen Tampere-talon lavalla ja sen ulkopuolella auttaa hitsaamaan ryhmää yhteen, TAMK Musiikin tuottaja Maria Piirainen kertoo.

Tallenteen lisäksi opettajille on luvassa odotettua lisämateriaalia.

- Voin jo nyt vinkata, että tallenne ja laulut kilahtavat sähköposteihin juuri sopivasti ennen ystävänpäivää, jolloin onkin erityisen mukava uppoutua musiikkiteatterin maailmaan, kiitos Janne Viitaniemen suuren työn, Tampere-talon tuottaja Mari Niskanen väläyttää.

Uudelle kolmivuotiskaudelle pyörähtänyt yhteistyöhanke mahdollistaa sen, että kolmena peräkkäisenä kevättalvena 2022–2024 pirkanmaalaiset 1.–3. luokat pääsevät katsomaan maksutonta musiikkiteatteriesitystä Tampere-taloon. Hankkeen myötä Rikkinäinen puhelin tarjotaan yli 14 000 alueen lapselle.

Tampereen Sähkölaitos on tukee nykyistä musiikkiteatterihanketta koko kolmivuotiskauden 2022-2024.

Rikkinäinen puhelin musiikkiteatteri