Piennarkadun kaukolämpötyömaalla tiivistä yhteistyötä asukkaiden kanssa

05.05.2021 kello 13.30

Piennarkadun kaukolämpötyömaa
Piennarkadulla Tampereen Petsamossa ollaan hommissa isoilla koneilla, kun tehdään tämän kesän suurinta kaukolämpöverkoston peruskorjausta. Työn aikana uusitaan kaukolämpöputket Piennarkadulla välillä Kaupinkatu - Kasvitarhankatu – TAMK:n parkkipaikka.
 
Teknisen käyttöikänsä päässä oleva 50-vuotias siirtojohto vaihdetaan energiatehokkaampaan nykyaikaiseen kanavarakenteeseen. Työ parantaa myös kaukolämmön toimitusvarmuutta alueella.
 
Piennarkadun kaukolämpötyömaa
 
Jotta kommunikaatio toimii paikallisesti mahdollisimman hyvin, Piennarkadun ja Lusankadun risteysalueella on urakoitsijan edustaja tavattavissa arkisin kello 9-12. Työmaatoimistossa osataan kertoa mm. tulevat työvaiheet, suurten materiaalitoimitusten saapumishetket ja otetaan vastaan kehitysehdotukset. Yhteistyö myös alueen omakotiyhdistyksen kanssa on sujuvaa. Tätä pidetään erityisen tärkeänä nyt siksi, että työmaan vuoksi Piennarkatua ei pystytä pitämään liikenteelle avoinna koko aikaa. Ihmisten on kuitenkin tärkeä tietää, miten liikennejärjestelyt toteutetaan ja mistä löytyy väliakaisia pysäköintipaikkoja sekä miten ja milloin bussireitti muuttuu.
 
Urakoitsijana hankkeessa on Maansiirto Harry Mäkelä Oy. Yhteistyö on toiminut tähän saakka todella upeasti ja Sähkölaitos kiittää kaikkia osapuolia kärsivällisyydestä.
 
Kuvat: Hannu Perälä/Sähkölaitos
 
Piennarkadun kaukolämpötyömaa