Onnistuuko sähköverkkoon liittyminen poikkeusolosuhteissa?

12.05.2020 kello 13.29

Eihän näinä aikoina liene mahdollista aloittaa yhtään kirjoitusta koronaa sivuamatta? Eipä siis tehdä poikkeusta tässäkään – mutta vastataan lyhyesti, kiertelemättä ja kaartelematta: sähköverkkoon liittyminen onnistuu ongelmitta. No, toki asiakaspalvelua ja tilausten käsittelyä tehdään epätavanomaisissa paikoissa ja kytkennän tekevällä asentajalla (kuva alla) voi mahdollisesti olla hiukan normaalia enemmän suojavarusteitakin. Muutoin työt näyttäisivät sujuvan koko lailla kitkattomasti.

Tampereen Sähköverkko Oy:n liittymäpalvelun näkökulmasta jakelualueemme sähköverkko kehittyy ja rakentuu hyvinkin häiriöittä. Tampereen isot hankkeet – ratikat, kannet ja puhdistamot – näyttäisivät etenevän kutakuinkin ongelmitta. Toki rakentajan haasteisiin kantaa ottamatta: erilaiset rajoitteet ja komponenttien saatavuus voi olla hyvinkin haasteellista.

Tästäkin vuodesta näyttäisi tulevan Tampereen Sähköverkon näkökulmasta varsin vilkas. Jos muualla maassa näyttääkin rakentaminen hiljenemisen merkkejä, Tampereella masiinat pyörivät täydellä höyryllä. Hyvä näin!

Oman lisänsä liittymäpalvelun arkeen tuovat sähkön pientuottajat, jotka rekisteröivät aurinkovoimaloitaan. Kasvuprosentit ovat viimeisten vuosien aikana olleet kymmeniä, ja tahti näyttäisi vain kiihtyvän.

Samoin sähköautojen lataaminen ja sen vaatima kapasiteetti kiinnostaa, mutta näihin kysymyksiin vastaaminen on meillekin hankalaa: tarpeet ja tekniikat vaihtelevat paljon ja kehittyvät nopeasti. Niiden myötä vaihtelevat vastauksetkin, joita pystymme siis antamaan varsin varovasti.

Jos vielä lopuksi yhden poikkeustilahavainnon mainitsisi: jakeluverkkomme harvempaan asutuilla alueilla on selvästi otettu kiinteistöjä ympärivuotisempaan käyttöön. Tämä näkyy sekä liittymän muutostilauksissa (eli sähkösaneerauksissa) sekä savuvanoina yleensä tähän aikaan savuttomissa piipuissa.

Juha Korhonen

Liittymäpalvelupäällikkö
Tampereen Sähköverkko Oy