Naistenlahti 3

01.06.2020 kello 08.37

Nyt pääsee tutustumaan voimalaitoksen rakentamiseen työmaakameran kautta. Uusi nettisivusto www.naistenlahti.fi palvelee Naistenlahti 3 -voimalaitoksen rakentamisesta kiinnostuneita.

Naistenlahti 3 on Tampereen Sähkölaitoksen suurinvestointi yhä kestävämpään energiantuotantoon. Noin 160 miljoonaa maksava uusi voimalaitosyksikkö korvaa vuonna 1977 valmistuneen Naistenlahti 2:n.

Vuoden 2022 lopussa valmistuva Naistenlahti 3 tulee vastaamaan uusiin ympäristövaatimuksiin ja alittamaan tiukentuvat päästörajoitukset. Hiilidioksidipäästömme laskevat merkittävästi ja uusiutuvien energialähteiden osuus nousee. Laitoksella tuotetaan sekä kaukolämpöä että sähköä.

Voimalaitoksen rakentamisella on vaikutuksia myös lähiympäristöön, ja senkin vuoksi olemme julkaisseet projektille oman nettisivuston. Se palvelee toivottavasti sekä lähiympäristöä että kauempaa tilannetta seuraavia.

Sivustolla on laitostietouden ja aikataulujen lisäksi myös työmaakamera, jonka kuva päivittyy 10 minuutin välein ympäri vuoden.

Lisäksi ainakin kalastajat ja Näsijärven rantojen asukkaat ja mökkiläiset ovat kiinnostuneita Näsijärven vedenpinnan korkeudesta. Korkeustiedot löytyvät jatkossa naistenlahti.fi-sivuston alaosasta. Korkeustieto päivittyy kerran vuorokaudessa.