Naistenlahti 2 otetaan viimeistä kertaa käyttöön

13.09.2021 kello 09.26

Naistenlahden voimalaitoksen kiinteän polttoaineen yksikkö (Naistenlahti 2) käynnistetään tuotantoon viikon kuluttua eli maanantaista 20. syyskuuta alkaen. Voimalaitos on ollut huoltoseisokissa, jossa se on jälleen huollettu uudelle lämmityskaudelle.

Jo tällä viikolla tehdään puhaltimilla koepyörityksiä torstaina 16.9. Lauantaina 18.9. kattilaan otetaan sisään leijupetihiekkakuormia. Hiekan lisäämisen yhteydessä otetaan käyttöön myös savukaasupuhallin pienellä teholla. Silloin normaalista käyttötilanteesta poikkeavat pölypäästöt lähiympäristöön ovat mahdollisia. Pölypäästöjen mahdollisuuden vuoksi toivomme, että ajoneuvoja tai veneitä ei pysäköidä laitoksen lähituntumaan tuulen alapuolelle laitoksen käyttöönoton aikaan.

Varsinainen tuotantoon käynnistyminen tapahtuu koeajojen merkeissä maanantain-torstain 20.-23.9. aikana. Koe- ja käyttöönottoajot jatkunevat koko ensi viikon (viikko 38) ajan.

Naistenlahti 2 on otettu käyttöön alun perin vuonna 1977. Sen sähköteho on 60 MW ja lämpöteho 120 MW. Vuoden kuluttua sen korvaa nyt rakenteilla oleva Naistenlahti 3 -biovoimalaitos.

Naistenlahti vuonna 2015

Kuva on vuodelta 2015, jolloin alueella oli vain Naistenlahti 1 (musta piippu) ja Naistenlahti 2 (vaalea betonipiippu).