Naistenlahti 2 ajettiin alas juhlavin seremonioin

04.04.2022 kello 15.03

Naistenlahti 2:n piipusta ei tule savua

Naistenlahti 2:n piipusta ei tule enää savua.

Viime viikon keskiviikkona (30.3.22) koettiin historiallinen hetki, kun 2.10.1977 käyttöön otettu Naistenlahti 2 -voimalaitos ajettiin alas viimeisen kerran. Iäkäs yksikkö lopetti työnsä siis 44 v 6 kk iässä. Naistenlahden paikalla ollut henkilöstö juhli työnsä lomassa kakkukahveilla.

Mukana viimeisen alasajon hetkellä oli myös kutsuvieraina vanhoja mestareita eli omia eläkeläisiämme: Pentti Iso-Pietilä, Kari Väisänen, Matti Valkeinen, Harri Antila ja Pekka Riipinen. Heidän kanssaan keskusteltiin laitoksen historiasta ja käännettiin katseet jo tulevaan, eli Naistenlahti 3 -biovoimalaitokseen. Se valmistuu tämän vuoden lopussa.

Alasajo tapahtui klo 12.28 kattilan Hätäseis-napista. Tärkeän tehtävän suoritti Pekka Riipinen, joka oli ollut mukana jo laitoksen käyttöönotossa. Alasajon jälkeen hälytykset alkoivat piipata ja näyttö täyttyä hälytyksistä.

alasajo

Pekka Riipinen sammutti laitoksen.

Kahvitilaisuudessa tuli puhetta mm. turpeen kuljetuksesta rekoilla ja junalla ja omista pikku vetureista laitoksen alueella. Kävi ilmi, että Sähkölaitoksella on ollut omia veturinkuljettajiakin. Yhdessä muisteltiin kiperiä tilanteita, laitoksen tekniikan kehittymisestä ja pitkiä työuria eri työtehtävissä.

Kuvissa esiintyvät eläkeläisten lisäksi mm. Jussi Laitinen, Paavo Knaapi, Esko Lehtonen, Veijo Takaniemi, Sasu-Pekka Lahdenniemi, Tuomas Järvinen, Jari Perälä, Kimmo Koivisto Kimmo, Lauri Tala, Tomi Takanen ja Osmo Torikka sekä työvuorossa ollut vuorohenkilöstö.

Alasajosta on julkaistu myös video. 

 

Paavo Knaapi