Naistenlahden betonipiipun hiekkapuhallus alkaa

21.06.2017 kello 14.04

Naistenlahden voimalaitoksen betonipiipun saneeraus etenee aikataulussaan.

 

Piipun ympärille on saatu rakennettua telineet ja niiden ympärille on kiinnitetty pressut. Maanantaina 26.6. tarkastetaan vielä kiinnitykset ja tehdään varmistuksia, jotta tiistaina 27.6. päästään aloittamaan varsinaiset työt. Työt alkavat piipun hiekkapuhalluksella, jolle on aikataulussa varattu aikaa 27.6.-4.7. On mahdollista, että työ valmistuu aiemminkin.

Piipun hiekkapuhallus tulee aiheuttamaan melua, vaikka tuulensuojapressu toimiikin samalla myös kevyenä äänieristeenä. Hiekkapuhalluksella varmistetaan hyvä tarttumapinta uudelle ruiskubetonoinnille.

Viikonloppuna työtä ei tehdä. Arkisin hiekkapuhalluksia on lupa tehdä kello 7-20.

Kun betonikuori on saatu puhdistettua, se paikataan tarpeen mukaan sekä ruiskubetonoidaan. Viime kesänä piipun sisään asennettiin jo uusi sisäpiippu ruostumattomasta teräksestä.

Naistenlahti 2 -voimalaitoksen piippu on rakennettu vuonna 1977. Nyt 40-vuotias, pinnalta rapautunut piippu on ollut monenlaisten säiden ja tuulten armoilla. Piipun korkeus on 90 metriä ja halkaisija kuusi metriä. Sen betonikuori on alaosastaan noin puoli metriä paksu, mutta keskimäärin noin 30-senttinen.

Tampereen Sähkölaitoksen tilaaman piipun korjaustyön tekee tamperelainen Rappaustekniikka Laurell Oy.

Naistenlahti 1 -voimalaitoksen mustalle, kierteisen näköiselle teräspiipulle ei tehdä mitään tässä yhteydessä. Se on valmistunut vuonna 2000.