Myrsky runteli Teiskon sähkölinjoja

18.08.2022 kello 08.45

Keskiviikkona iltapäivällä alkoi Pyhäjärven yllä muodostua myrskysolukoita, jotka nopealla tahdilla liikkuivat pohjoiseen ja saivat aikaan ukkosmyrskyn Teiskossa. Se kaatoi noin puolen tunnin aikana runsaasti puita niin keskijännitelinjoille (KJ) kuin pienjännitelinjoillekin (PJ). Vaikka vikakarttojen mukaan sähköttä on vain 145 asiakastamme, heistä jokaisen saaminen sähköjen piiriin on ison työn takana ja osalla asiakkaista voi kestää jopa päiviä.

- Myrsky kaatoi useita isojakin puita johtojen päälle ja niiden poisto ja linjojen korjaukset vievät aikaa. Vikoja on paljon ja osa niistä myös sijaitsee vaikeissa maastoissa. Esimerkiksi kallioilla ei voi kaivaa, vaan tarvitaan erikoiskalustoa kuten kalliorautoja, kertoo Tampereen Sähköverkon käyttömestari Jari Virtanen.

Virtanen korostaa, että asukkaat eivät saa mennä itse poistamaan puita sähkölinjoilta, vaan kaikista vikapaikoista on syytä soittaa Tampereen Sähköverkon valvomoon numeroon 0800 90171. Numeroon voi soittaa paikallispuhelun hinnalla.

- Otamme mielellämme ilmoituksia vastaan, jotta vikoja päästään korjaamaan nopeasti, eikä aikaa kulu vikapaikan etsimiseen. Urakoitsijan kaikki mahdolliset resurssit on valjastettu nyt viankorjaukseen.

Tällä hetkellä sähköjä on poikki Vääräjärven alueella Taulaniemessä, Itäniementiellä Pulesjärven alueella sekä Savon alueella useamman muuntopiirin alueella. Korjausten takia joudutaan pitämään sähköt poikki ajoittain myös niiltä alueilta, joihin jo linjat olisivat kunnossa.

- On odotettavissa, että viikonloppuna ihmiset palaavat mökeilleen ja ilmoituksia linjoille kaatuneista puista tulee lisääkin.

puu linjassa

Moottorikeskuksentiellä oli puu linjassa. Kuva: Jouni Vanhanarkaus / Tampereen Sähköverkko