Merellä tuulee

01.09.2017 kello 10.48

Tahkoluodon merituulipuisto

Maailman ensimmäisen jääolosuhteisiin suunnitellun merituulipuiston avajaisia vietettiin torstaina 31. elokuuta Porin Tahkoluodossa.

Tampereen Sähkölaitos on mukana osakkaana Suomen Hyötytuuli Oy:ssä, joka omistaa Tahkoluodon merituulipuiston. Sähkölaitoksen kannalta uusi merituulipuisto merkitsee tuulivoiman tuotantomme kaksinkertaistumista. Toivomme siis hyviä, navakoita tuulia Tahkoluotoon!

Tahkoluoto on Suomen ensimmäinen meriperustuksille rakennettu tuulipuisto. Sen valmistelu alkoi pilottivoimalan valmistuessa vuonna 2010. Projektin aikana merituulivoimaan liittyvä teknologia selkiytyi ja kehittyi.

Työ- ja elinkeinoministeriö myönsi Tahkoluodon merituulipuistohankkeelle 20 miljoonan euron investointituen merituulivoiman rakentamisen käynnistämiseksi Suomessa. Tuen tavoitteena oli uusiutuvan energian edistämisen lisäksi hankkia kokemuksia merituulivoiman erityispiirteistä Suomen olosuhteissa.

Pohjanmerellä viimeisen vuoden aikana tapahtuneen voimakkaan teknologisen ja liiketoiminnallisen kehityksen vuoksi näyttää, että merituulivoima tulee olemaan merkittävä energiantuotantomuoto tulevaisuudessa. Suomessa ympäristö merituulivoimalle on erilainen kuin Pohjanmerellä. Jäätyvä meri, matala rannikko, kova merenpohja, heikompi tuuli ja lähellä rannikkoa sijaitsevat puistot vaativat erilaista teknologiaa.

Tampereen Sähkölaitos ja Suomen Hyötytuuli ovat kiinnostuneita merituulivoiman kehittämisestä tulevaisuudessakin.

Suomen Hyötytuuli Oy on kotimainen tuulienergian tuottaja, jolla on tuulipuistot Porissa ja Raahessa sekä useita tuulipuistohankkeita eri puolilla Suomea. Suomen Hyötytuulen omistavat Tampereen Sähkölaitos, Helen (Oy Mankala Ab), Jyväskylän Energia, Lahti Energia, Lappeenrannan Energia, Pori Energia, Turku Energia ja Vantaan Energia. www.hyotytuuli.fi

 

Aiheet: Tuulivoima