Kiirettä piti lapsilla töihin tutustumisessa

27.11.2017 kello 08.48

Perjantaina 24. marraskuuta vietettiin kansainvälistä Lapsi mukaan töihin -päivää. Tampereen Sähkölaitos oli ensimmäistä kertaa mukana kampanjassa ja kutsui henkilöstöä tuomaan lapset mukaan tutustumaan niihin töihin, joissa se on mahdollista. Samana päivänä Tampere-talossa järjestetyt Kaukolämpöpäivät veivät osan vanhemmista muihin töihin, mutta Lämpötalossa viiletti aamulla kuitenkin yhdeksän nuorta tutustujaa ikähaarukassa 5-14 vuotta. 

Kun lapset olivat ehtineet asettua vanhempiensa työtä katsomaan, olikin jo aika käväistä aamupuurolla ja askarrella oma nimilappu kaulaan.

Lapsi mukaan töihin

Sitten lähdettiin yhdessä kiertämään pitkin sokkeloista, 100-vuotiasta lämpötaloa.

Lapsi mukaan töihin

Energiavalvomossa sähkömeklarien työtä esitteli Juko Vähätiitto.Lapset valvomossa

Sähkövalvomon puolella myös Aamulehden toimittaja ja valokuvaaja liittyivät saattueeseen. Lapset pääsivät haastatteluun, mikä taisikin olla päivän jännin tilaisuus.

Lapset haastattelussa

Vuoromestari Tuomas Ahoranta kertoi vierailijoille sähköverkon valvonnasta ja viankorjauksesta. Haastattelujen aikaan Tuomas pääsi välillä selvitystöihinkin.

Tuomas Ahoranta

Konsernin johtoryhmä äänestytti lapsia siitä, haluaisivatko lapset työskennellä mieluummin avokonttorissa vai omissa huoneissa. Kaikki lapset halusivat oman huoneen. Sähkölaitoksen johtajista vain yhdellä on oma työhuone.

Lapset konsernijoryssä

Lapset olivat kierroksella kiireisiä  ja hiljaisia, mutta aamupäivän lopuksi alkoi jo irrota kommenttejakin: Töihin tutustuminen oli ollut kivaa, asiaa oli tullut liikaa, portaita oli paljon, kysymykset olivat vaikeita ja mieluisampia ammatteja olivat esimerkiksi opettaja ja merirosvo. Joku taisi harkita myös Sähkölaitosta tulevana työpaikkana, mutta sekin taisi johtua maitokaakaosta, jota sai itse näpytellä automaatista.

Aiheet: Henkilöstö