Kentin prinssi Michael tutustuu Naistenlahden biovoimalaitokseen

25.04.2022 kello 15.09

Tämän vuoden lopussa käyttöön otettavan Naistenlahti 3 -biovoimalaitoksen työmaa saa tiistaina kuninkaallisen arvovieraan, kun Kentin prinssi Michael, 79, tulee delegaatioineen tutustumaan tamperelaiseen energiantuotantoon.

Tampereen Sähkölaitoksen toimitusjohtaja Jussi Laitinen esittelee Kentin prinssille Naistenlahdessa voimalaitoksen, joka vähentää 55 % Sähkölaitoksen hiilidioksidipäästöistä ja 20 % koko Tampereen hiilidioksidipäästöistä. Tontilla parhaillaan sekä rakennetaan uutta että puretaan maaliskuun lopussa suljettua Naistenlahti 2 -voimalaitosta.

Toisin kuin Suomessa, Isossa-Britanniassa suuri osa kiinteistöistä lämpiää kaasulla. Suomalainen uusiutuviin energialähteisiin perustuva kaukolämpö on keksintö, joka kiinnostaa kansainvälisestikin.

- Kuninkaallisen uskotaan olevan kiinnostunut energiakäänteestämme sekä siitä, miten edistämme hiilineutraali Tampere 2030 -tavoitetta investoimalla monipuolisesti myös polttoon perustumattomaan energiantuotantoon, miettii Laitinen vierailun kynnyksellä.

Kentin prinssi Michael on kuningatar Elisabet II:n serkku. Prinssi johtaa omaa konsulttiyhtiötään, joka on erikoistunut rakentamiseen, tietoliikenteeseen, vakuutuksiin ja rahoitukseen. Tampereelta prinssi lähtee Helsinkiin. Kolmipäiväisen kuninkaallisen vierailun järjestää Suomen Ison-Britannian ja Kansainyhteisön kauppakamariyhdistys (B3CF). Vierailun tarkoituksena on edistää Britannian ja Suomen välisiä investointi- ja kauppasuhteita.