Kaukolämpötyömaan asukasillassa maistui grillimakkara

28.07.2021 kello 09.48

Piennarkadun asukasilta

Tampereen Sähkölaitoksen rakennuttajan Hannu Perälän johdolla järjestettiin viime keskiviikkona 21.7. kaukolämpötyömaan asukasilta Petsamossa. Paikkana oli Piennarkadun ja Lusankadun kulma.

Piennarkadun asukasilta

Syynä asukasiltaan oli kaukolämmön peruskorjaushanke Piennarkadulla. Työmaa on edennyt aikataulussaan ja liikenteellisesti haastavin ensimmäinen osa on nyt valmiina. Työmaa halusi kiittää lähialueen asukkaita kärsivällisyydestä ja tarjosi herkullista grillimakkaraa ja kupposelliset kuumaa kahvia pullan kera.

asukasilta

Asukkailla oli mahdollisuus tulla keskustelemaan asiantuntijoiden kanssa, ihmettelemään valmista ja kuulemaan tulevista töistä. Lapsille oli tarjolla syötävän ja juotavan lisäksi myös ilmapalloja.

Piennarkadun asukasilta

Kaukolämpötyömaan edetessä asukkailla on oiva mahdollisuus vaihtaa lämmitysmuotonsa huolettomaan kaukolämpöön. Tältä näyttää uusi liittymä, joka on juuri rakenteilla läheiseen omakotitaloon.

Ensimmäiset asukkaat olivat paikalla jo muutaman minuutin etuajassa ja viimeiset tekivät lähtöä vasta kun grilli oli sammutettu, joten tilaisuudelle oli selvästi tarvetta. Asukkaat keskustelivat sekä Sähkölaitoksen edustajien kanssa että tapasivat toisiaan – selvästi oli havaittavissa, että oli mukava hetki vaihtaa kuulumisia.

Piennarkadun asukasilta Toni-koira

Kaksivuotias Toini-koira oli tilaisuuden toiseksi nuorin osanottoja. Toini arvosti koirakohtaista makkaratarjoilua.

 

Piennarkadun hankkeessa uusitaan tärkeä siirtojohtoyhteys ja parannetaan samalla kaukolämmön toimitusvarmuutta sekä energiatehokkuutta. Työ on edennyt Kaupinkadun suunnasta ja se on haitannut asukkaiden elämää merkittävästi, kun katu on ollut poikki talojen edestä. Yhteistyö asukkaiden kanssa on kuitenkin sujunut ja esimerkiksi vaihtoehtoisia parkkipaikkoja asukkaiden autoille on etsitty yhteistyössä. Urakoitsijana kohteessa toimii Maansiirto Harry Mäkelä Oy.

työmaakoppi

Urakoitsijan työmaakoppi (kuva yllä) on Piennarkadun ja Lusankadun kulmassa ja siellä on päässyt keskustelemaan koko työmaan ajan arkipäivisin kello 9-12, jos esimerkiksi työmaan aikatauluista tai työtavoista on ollut kysyttävää.

Piennarkadun asukasilta

Urakoitsijan edustajat olivat paikalla myös asukasillassa.

 

Piennarkatu valmis osuus

Kaupinkadun suunnasta tullessa Piennarkadun työmaasta ei kerro enää juuri muu kuin uusi, musta asfaltti.

 

Työ jatkuu nyt kohti TAMK:n parkkipaikka-aluetta. Työn aikana kevyen liikenteen väylä on pois käytöstä.

Piennarkatu tuleva osuus

Työmaa jatkuu Piennarkadulla kohti itää.

 

Kiitos kaikille asukasiltaan osallistuneille!