Kaukolämpötyö ruuhkauttaa Rantatunnelia ja keskustaa

03.10.2017 kello 10.25

Sateinen, kylmää vihmova aamu ja työmatka tyssää ruuhkaan. Rantatunnelin liikennettä pätkitään, osa kaartaa keskustaan jo ennen tunnelia ja siellä kadut ruuhkautuvat. Anteeksi autoilijat, se on meidän kaukolämpötyö, joka tällä kertaa ruuhkauttaa liikennettä ennakoitua laajemmin.

Kaukolämmöllä on menossa Moisionkadulla työ, jossa saneerataan 70 metriä kaukolämpöputkea. Tammelassa etelä-pohjoissuuntaan kulkeva Moisionkatu on pieni katu, mutta se sattuu päättymään muuriin, jonka takana jyllää iso liikenne Rantatunnelin jälkeen kohti länttä. Jotta jättikokoiset kaukolämpöputket saadaan pelipaikalle, on tielle pitänyt tuoda valtava nosturi, joka valtaa yhden kaistan. Lisäksi on suljettu erkanemiskaista, josta on tapana ajaa Kalevan puistotielle.

Töitä paiskitaan nyt siis vesisateen piiskatessa kasvoille ja autoilijoiden vihaiset katseet niskassa. Keskiviikon aamuruuhkaan mennessä yritetään päästä eroon nosturista, jolloin toinen ajokaista saadaan käyttöön ja ruuhkat helpottavat todennäköisesti huomattavasti. Koko yönkin siellä on siis väkeä hommissa, että aamulla ei olisi samanlaista ruuhkaa Tampereella kuin tänään. Työt jatkuvat toki ilman nosturia koko keskiviikonkin.

Erkanemiskaista on valitettavasti suljettuna keskiviikkoon 4.10. kello 23.59 saakka. Silloin työn on arvioitu olevan tehty.

Tässä muutama työnjohtajan ottama kuva työmaalta tänä aamuna:

Kaukolämpötyömaa

 

Kaukolämpötyömaa

 

Kaukolämpötyömaa

Kaukolämpötyömaa

Aiheet: Kaukolämpö