Kaukolämmön energiamaksut muuttuvat

29.11.2021 kello 10.29

Tampereen Sähkölaitoksen kaukolämmön energiamaksuihin tulee maltillinen korotus 1.1.2022 johtuen yleisen kustannustason noususta. Merkittävin kustannuspaine on syntynyt kallistuneista tuotantopolttoaineista sekä päästöoikeuksien hinnoista.

Kaukolämmön keskimääräiset kokonaiskustannukset nousevat keskimäärin 1,7 %. Energiamaksut nousevat lämmityskaudella hieman enemmän kuin lämmityskauden ulkopuolella. Tehomaksuihin ei tule muutoksia.

Hinnankorotuksen vaikutus keskikokoiselle kaukolämmitetylle kerrostaloasunnolle tulee olemaan noin 0,80 euroa kuukaudessa.

Uudet hinnastot löytyvät osoitteesta sahkolaitos.fi/hinnatjaehdot.

 

Uudet sopimusehdot käyttöön

Otamme 1.1.2022 alkaen käyttöön Energiateollisuus ry:n suosituksen mukaiset T1/2021 Kaukolämmön yleiset sopimusehdot, joihin on tullut pieniä muutoksia mm. mittaus- ja laskutustietojen esittämiseen sekä termistöön liittyen. Uudet sopimusehdot ja tietoa muuttuneista sopimusehtojen kohdista löytyy osoitteesta sahkolaitos.fi/hinnatjaehdot.

Sopimusehtojen muutos ei vaadi asiakkailtamme toimenpiteitä. Mikäli ette hyväksy hinnankorotusta tai sopimusehtojen muutosta, Teillä on oikeus irtisanoa kaukolämpösopimuksenne päättymään yhden kuukauden irtisanomisajalla.

Lisätietoa energiahinnoista ja sopimusehdoista:

lampopalaute@sahkolaitos.fi tai puhelimitse 020 630 3006.

 

Olette mukana rakentamassa hiilineutraalia Tamperetta

Vuoden 2022 loppupuolella käynnistettävän Naistenlahti 3 -biopolttolaitoksen myötä lisäämme uusiutuvien energialähteiden käyttöä merkittävästi. Tämä vakauttaa myös osaltaan kaukolämmön hintaa. Tampereen Sähkölaitos tuottaa kaiken kaukolämmön itse, lähilämpönä Tampereella.

Vuoteen 2010 verrattuna olemme vähentäneet energiantuotantomme hiilidioksidipäästöjä noin 50 % ja vuoteen 2030 mennessä 95 %. Se on kaupunkiseudun merkittävin ilmastoteko.