Kaukojäähdytystyöt noudattavat muinaismuistolakia Vanhankirjastonpuistossa

11.01.2019 kello 08.52

Tampereen Sähkölaitos Oy tekee Vanhankirjastonpuistossa kaukojäähdytysjohdon rakentamiseen liittyviä muinaismuistolain edellyttämiä esiselvityksiä. Kaivutyö alkaa maanantaina 14.1. ja työn arvioidaan kestävän noin kuukauden. Alueella sijaitsee vanhan Frenckellin paperitehtaan jäämistöä ja jäämistöt halutaan selvittää etukäteen tarkasti, jotta kaukojäähdytysjohdon rakentamisen aikana ei tulisi yllätyksiä ja johto saataisiin mahdollisimman pienillä haittavaikutuksilla soveltuvalle paikalleen.

Työ aiheuttaa poikkeusjärjestelyjä Vanhankirjastonpuiston kevyen liikenteen väylille ja pyrimme toimimaan siten, että kiertoreittejä tulisi mahdollisimman vähän. Mikäli haluat antaa palautetta työmaahan liittyen se onnistuu osoitteessa https://mobile.louhin.com/surveys/fill?id=836102&accessKey=08b21c24-b556-475b-a60a-c4b7b77b8602 ja valitsemalla työmaan "Vanhankirjastonpuisto".

Vanhan kirjaston puisto

Kaukojäähdytystyö on osaltaan rakentamassa hiilineutraalia Tamperetta. Kun jäähdytysputket saadaan Tammerkosken länsipuolelle, ympäristöystävällinen kaukojäähdytys tulee yhä useamman keskustakiinteistön ulottuville. Kaukojäähdytys perustuu jäähdytystekniikkaan, jolla jaellaan järviveden viileyttä putkiston välityksellä kiinteistöihin. Tampereen Sähkölaitos on Suomen ja Euroopan suurin järvivedellä tuotetun jäähdytyksen toimittaja.

Jäähdytyksen hyödyntäminen on asukkaille ja yrityksille vastuullinen valinta – se ei tuota lainkaan hiilidioksidipäästöjä.