Kaukojäähdytystyömaa sulkee Hämeenpuistossa Hallituskadun osuuden

08.08.2022 kello 08.30

Tampereen keskustassa avataan yhä useammalle kiinteistölle mahdollisuus liittyä kaukojäähdytysverkkoon, kun Tampereen Sähkölaitos jatkaa putkilinjastoaan Hämeenpuiston eteläpäästä kaupunginkirjasto Metson nurkille ja sieltä Kauppakatua pitkin kohti Keskustoria.

Rakennustyöt alkoivat toukokuun loppupuolella ja nyt on edetty siihen vaiheeseen, että autoliikenne suljetaan Hämeenpuiston lävistävältä Hallituskadulta – mutta vain Hämeenpuiston kohdalta, ei koko Hallituskatua. Hämeenpuistoa pohjoisesta ajavat pääsevät kiertämään Nalkalankadun kautta Hallituskadulle. Tämä järjestely on voimassa 8.8. klo 9 lähtien noin kolme viikkoa.

- Hämeenpuistossa työmaa kulkee jalankulku- ja pyöräilyväylän länsipuolella ja osin väylällä. Turvaamme kulkureitit mahdollisuuksien mukaan koko työmaan ajan. Hämeenpuiston puita ei myöskään kaadeta, kertoi rakennuttaja Karo Kilpinen työmaan alkaessa.

Työmaa on edennyt hyvin myös Kauppakadulla. Siellä työmaan pituus on 450 metriä. Kauppakadulla kaukojäähdytystyömaan yhteydessä parannetaan myös Kauppakadun kuivatusta, kun osalle matkaa rakennetaan hulevesiviemäriä.

Kaukojäähdytystyömaan työt jatkuvat arviolta lokakuun loppuun. Työmaan urakoitsijana on Maansiirto Harry Mäkelä Oy.

Kaukojäähdytys on moderni ja ympäristöystävällinen tapa jähdyttää kiinteistöjä Tampereella. Jäähdytys tuotetaan uusiutuvasti ja päästöttömästi Näsijärven syvänteiden kylmyyttä hyödyntämällä.

Hallituskadun osuus Hämeenpuistossa

Kartassa on punaisella merkitty 8.8. suljettava tieosuus.