Kaukojäähdytystyömaa Hämeenpuistoon ja Kauppakadulle

17.05.2022 kello 08.07

Tampereen keskustassa avataan yhä useammalle kiinteistölle mahdollisuus liittyä kaukojäähdytysverkkoon, kun Tampereen Sähkölaitos jatkaa putkilinjastoaan Hämeenpuiston eteläpäästä kaupunginkirjasto Metson nurkille ja sieltä Kauppakatua pitkin kohti Keskustoria.

Rakennustyöt alkavat torstaina (19.5.) Tiiliruukinkadulta sekä Hämeenpuiston eteläpäästä. Työt jatkuvat arviolta lokakuun loppuun.

- Hämeenpuistossa työmaa kulkee jalankulku- ja pyöräilyväylän länsipuolella ja osin väylällä. Turvaamme kulkureitit mahdollisuuksien mukaan koko työmaan ajan. Hämeenpuiston puita ei myöskään kaadeta, kertoo rakennuttaja Karo Kilpinen.

Autoliikenne suljetaan yhdeltä poikkikadulta kerrallaan Hämeenpuistossa. Ensimmäiseksi suljetaan Pyhäjärvenkadun osuus Hämeenpuistossa.

- Tarkoitus on urakan edetessä, että yhden korttelin matkalla kaivetaan, toisella tehdään putkitöitä ja kolmannella peittotöitä, sanoo projektipäällikkö Tapani Salovaara Maansiirto Harry Mäkelä Oy:stä, joka on työn urakoi.

- Hämeenpuiston itä- ja länsisuuntien ajoneuvoliikenteeseen pyrimme vaikuttamaan mahdollisimman vähän, mutta jonkun aikaa liikenne tulee kulkemaan yhdellä kaistalla ainakin Hallituskadun ja Metson välillä.

Jääkiekon MM-kisat ovat viivästyttäneet urakan aloitusta, sillä kaupungin ei haluttu olevan täyttä työmaata MM-kisavieraiden saapuessa kaupunkiin.

- Yhteistä kaupunkia rakennamme, joten olemme varautuneet viivästyksiin ja joustoihin myös kesän puistotapahtumien johdosta, Kilpinen kertoo.

Hämeenpuiston osuus työmaasta on pituudeltaan 580 metriä. Sen osuuden arvioidaan valmistuvan elokuun loppuun mennessä. Kauppakadulla työmaan pituus on 450 metriä. Kauppakadulla kaukojäähdytystyömaan yhteydessä parannetaan myös Kauppakadun kuivatusta, kun osalle matkaa rakennetaan hulevesiviemäriä.

- Todennäköisesti teemme Kauppakadulla pintatöitä vielä lokakuussa. Nupukiveyksen palauttaminen on iso osa urakkaa, Kilpinen sanoo.

Kaukojäähdytys on moderni ja ympäristöystävällinen tapa jähdyttää kiinteistöjä Tampereella. Jäähdytys tuotetaan uusiutuvasti ja päästöttömästi Näsijärven syvänteiden kylmyyttä hyödyntämällä.

Lisätiedot työmaasta: Rakennuttaja Karo Kilpinen (etunimi.sukunimi@sahkolaitos.fi)

Kiinnostaako kaukojäähdytys? Ota yhteyttä myyntipäällikkö Samu Lepistöön (etunimi.sukunimi@sahkolaitos.fi)

Lisätietoa kaukojäähdytyksestä: https://www.sahkolaitos.fi/yrityksille-ja-taloyhtioille/jaahdytysratkaisut/

 

 

Työmaakartta

Karttakuvassa tummansiniset viivat esittävät rakennettavaa kaukojäähdytysputkea ja vaaleansiniset viivat ovat olemassa olevaa kaukojäähdytysputkistoa.