Kaukojäähdytys ja yritysten aurinkopaneelit esillä uudessa 2030-lehdessä

20.04.2021 kello 14.07

Tampereen seudun isojen infratoimijoiden yhteinen 2030-lehti ilmestyy tällä viikolla koteihin. Lehti on täynnä kiinnostavaa ja hyödyllistä paikallista asiaa.

Tampereen Sähkölaitos kertoo julkaisussa kaukojäähdytyksestä, josta on tulossa kaupungin keskustassa keskeinen kiinteistöjen viilennystekniikka. Sen avulla voi pitää kodit ja toimistot miellyttävinä myös kesähelteillä. Kaukojäähdytys on Tampereella uusiutuvaa, sillä se tuotetaan Näsjärven syvänteiden kylmyydellä.

Niemelän pariskunta Ranta-Tampellasta kertoilee artikkelissa siitä, millaista on asua ja tehdä töitä kaukojäähdytyksellä viilennettävässä kiinteisössä. Myyntipäällikkömme Samu Lepistö paljastaa, mitä kuuluu kaukojäähdytykselle tulevaisuudessa.

– Hiljattain verkosto laajeni Hatanpään sairaalalle, joka liitetään mukaan vaiheittain. Tuo linja mahdollistaa myös nykyisen jätevedenpuhdistuslaitoksen alueelle kaavaillun asuinalueen jäähdyttämisen. Toinen merkittävä kehityssuunta on Hämeenpuisto, jonka myötä verkosto tulee Särkänniemen ja Hämeenkadun pohjois- ja eteläpuolen ulottuville.

- Pinninkadun ja Kullervonkadun akselille rakennettava putki tarjoaa jäähdytystä Tammelantorin ympäristön täydennysrakentamiskohteille. Parhaillaan verkkoon liitetään Kannen ja Areenan aluetta ympäröivine kiinteistöineen.

Kaukojäähdytysartikkeli löytyy 2030-lehdestä täältä: https://2030-lehti.fi/vihreaa-viileytta/

Samu Lepistö

 

Aurinkopaneeleita yrityksille

Päällikkö Matti-Pekka Falck Tampereen Verasta vastaa muiden toimiensa ohella aurinkoenergiaan liittyvien palveluiden tuotekehityksestä. Hän on kirjoittanut 2030-lehteen kolumnin energian osuudesta yritysten vastuullisuustarinassa. Enää ei ole yhdentekevää, miten vastuullisten yritysten käyttämä sähkö ja lämpö tehdään.

Yksi ratkaisu energian tarinallistamiseen ovat yritysten omat aurinkovoimalat. Tampereen Sähkölaitos on juuri lanseerannut Lähiaurinko-tuotteen, jossa olemme panostaneet erityisesti kotimaisuuteen ja vastuullisuuteen. Ratkaisut tuotetaan kotimaisilla SaloSolar-aurinkopaneeleilla.

Luotettavat, kotimaiset komponentit ovat kestäviä, ja niiden rakenteessa on huomioitu äärimmäiset säätilavaihtelut sekä lumikuormien aiheuttamat tekniset vaatimukset. Myös paneeleiden asennuskehikot valmistetaan Suomessa kierrätetystä alumiinista. Kennojen hyötysuhde on korkea. Lähiaurinko-ratkaisu tarjoaakin yritykselle kotimaisen, Suomen vaativiin sääolosuhteisiin suunnitellun aurinkopaneeliston sekä ylivertaisen kätevän tavan aurinkovoimalan toteuttamiseen.

Olemme apuna aurinkovoimalan rakennuttamisessa alusta loppuun asti. Toimimme hankkeessa asiantuntijoina, ja autamme aurinkovoimalan suunnittelussa ja mitoituksessa, tarvittavien lupien hakemisessa sekä voimalan avaimet käteen-asennuksessa, huollossa sekä käytön valvonnassa. 

Palvelun teknisestä toteutuksesta ja rakentamisesta vastaa Tampereen Sähkölaitoksen tytäryhtiö Tampereen Vera Oy.

Matti-Pekan kolumni löytyy 2030-lehdestä täältä: https://2030-lehti.fi/energia-on-tulevaisuudessa-arvovalinta/